Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:ΠΑΣΟΚ ΤΡΟΙΚΑ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ = ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΣΜΟΣ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πριν  από τις εκλογές, έλεγε το περιβόητο ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ υποσχόμενος σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας καλύτερη ζωή. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι μέσα σε λίγους μήνες από την άνοδο του στην κυβέρνηση «κατάφερε» με την πολιτική του  να οδηγήσει τη χώρα στο Δ.Ν.Τ-Ε Ε  επιβάλλοντας άρων άρων το μνημόνιο στον ελληνικό λαό.

Αποδομόντας με βάρβαρο τρόπο τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Περικόπτοντας οριζόντια μισθούς και συντάξεις, με πρόσχημα την σωτηρία της χώρας.

Πριν στεγνώσει η μελάνη έρχεται η δεύτερη μεγάλη κοροϊδία ότι  δήθεν τα μέτρα αυτά θα επαρκούσαν και δε θα ήταν απαιτητή η λήψη άλλων. Έπεα πτερόεντα.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει  τρείς και με το πρόσχημα της χρεοκοπία της Ελλάδος, ήρθαν τα καινούρια  βάρβαρα σκληρά μέτρα με την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου νόμου. Μέτρα  που επιβάλουν χαράτσια εισπρακτικού χαρακτήρα, που εξοντώνουν οικονομικά και κοινωνικά εμάς τους εργαζόμενους αλλά και ολόκληρη την κοινωνία οδηγώντας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η δε προκλητικότητά τους όρια δεν έχει. Ο κ. Ρέππας μάλιστα δε διστάζει να χρησιμοποιήσει σαν καύχημα/λάβαρό του το ότι «από τη μείωση του τακτικού προσωπικού που επετεύχθη κατά το έτος 2011, προκύπτει συνολικό δημοσιονομικό όφελος ύψους περίπου 600 εκατ. ευρώ, ενώ από τη μείωση του έκτακτου προσωπικού το αντίστοιχο όφελος ανέρχεται σε περίπου 300 εκατ. Ευρώ» το πώς τα φέρνει βέβαια βόλτα ο κόσμος είναι κάτι που δεν τους αγγίζει, δεν τους ενδιαφέρει. Προσπαθούν να εξιλεωθούν πετώντας στάχτη σα μάτια με νούμερα και δήθεν οφέλη. Εκτός από στάχτη όμως κάθε λίγο και λιγάκι «πετούν»  και νέα μέτρα/βόμβες. Τώρα, ξανάπιασαν τους συνταξιούχους. Νέες περικοπές, νέα ταπείνωση, νέα απαξίωση. Έλεος

Οδηγούν εργαζόμενους σε εργασιακή εφεδρεία (έτσι βάφτισαν την  απόλυση).

Εκποιούν -με βάση τις εντολές που έχουν πάρει από του πιστωτές μας και  με άξονα το μεσοπρόθεσμο- τις κερδοφόρες εταιρίες στρατηγικού χαρακτήρα χαρίζοντας τες ουσιαστικά σε ξένα χέρια.

Απατούν  από τη ΔΕΗ την πώληση ή την ενοικίαση μονάδων ή την πώληση του 17% μέσο χρηματιστηρίου ή την εκχώρηση σε στρατηγικό επενδύτη ή την πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στην τιμή κόστους ή (γιατί όχι) ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΖΙ  με μοναδικό κριτήριο τις απατήσεις της ΤΡΟΙΚΑΣ και του μεσοπρόθεσμου .

Να υπενθυμίσουμε στην  κυβέρνηση ότι η απελευθέρωση τις αγοράς Η/Ε θα πρέπει να έχει σχέση με τη δημιουργία συνθηκών υγιούς ανταγωνισμού προς όφελος τις ενεργειακής ανάπτυξης της χώρας και των καταναλωτών και δεν μπορούν (ούτε και πρέπει) θα έχουν σχέση με οικονομικά συμφέροντα που μόνο στόχο έχουν την αρπαγή της ΔΕΗ. Και μάλιστα μία αρπαγή με αδιαφανή κριτήρια, με ρουσφέτια και με δωράκια στου ημέτερους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κος Παπακωνσταντίνου με τη μονάδα του Μυτιληναίου να εντάσσεται στο σύστημα ως ανεξάρτητη μονάδα  παραγωγής, εξυπηρετώντας έτσι τα ιδιωτικά συμφέροντα που φυσικά κερδοσκοπούν σε βάρος της ΔΕΗ αλλά και των καταναλωτών.

Μέσα σε αυτήν την παράνοια του ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ η κυβέρνηση θέλει  να χρησιμοποιήσει τη ΔΕΗ ως μηχανισμό εισπρακτικού χαρακτήρα, αντικαθιστώντας μάλιστα τις εφορίες με τη νέα φοροεπιδρομή που ετοιμάζουν, απαξιώνοντας  έτσι τη ΔΕΗ με απώτερο στόχο το ξεπούλημά της.

· Βάζουν νέους φάρους παντού

· Αυξάνετε το Φ Π Α βυθίζοντας την αγορά στην ύφεση

· Αυξάνετε η ανεργία

· Αυξάνονται  τα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είναι η ραχοκοκαλιά τις οικονομίας

·Επιβάλλουν τον κοινωνικό και οικονομικό στραγγαλισμό της ελληνικής κοινωνίας σε συνεργασία με τους ξένους κατακτητές της χώρας.

Γιατί; Γιατί  η διαχείρισή τους απέτυχε

Γιατί ; Γιατί έχουν πέσει έξω σε όλα

Γιατί; Γιατί δεν υπάρχει πολιτικό σχέδιο

Γιατί; Γιατί  δεν υπάρχει πολιτικός στόχος

Γιατί; Γιατί  δεν υπάρχει πολιτική διεύθυνση

Γιατί; Γιατί δεν υπάρχει πολιτική κατεύθυνση

Γιατί πολύ απλά ΔΕ θέλουν να υπάρχουν όλα τα παραπάνω.

Ουσιαστικά  με αυτά που προτείνετε και πρεσβεύετε εξυπηρετείται τα ντόπια και ξένα  οικονομικά συμφέροντα ξεπουλώντας τη δημόσια περιουσία, εκποιώντας το μέλλον της Ενεργειακής Περιφέρειας της χώρας, ξεπουλώντας τη μεγαλύτερη επιχείρηση του ελληνικού λαού τη ΔΕΗ

Η οργή μας ξεχείλισε είναι ώρα άρνησης και αντίδρασης.  



ΑΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ

ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ

                          ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου