Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ:ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι ημέρες ¨Πομπηίας¨ ωχριούν σε αυτά που περνάει σήμερα ο Ελληνικός λαός από την Σοσιαλιστική Διακυβέρνηση του τόπου.
Η κοινωνία είναι ανάστατη, τρομαγμένη, απογοητευμένη και συγχρόνως οργισμένη με αυτή την Κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι δεν προλαβαίνουν να σηκώσουν κεφάλι και τους έρχεται το ένα απεχθές μέτρο μετά το άλλο, δεχόμενοι ένα πρωτοφανή εκβιασμό που όμοιο του δεν έχει ζήσει ποτέ,  για χάρη των διεθνών τοκογλύφων και τις εγχώριας ελίτ.
Το επαναλαμβανόμενο Κυβερνητικό παραμύθι περί χρεωκοπίας δεν πείθει πλέον κανέναν. Άλλωστε η χώρα εάν φτάσει σε αυτό το σημείο θα οφείλεται στη ληστρική πολιτική της Κυβέρνησης και των ανίκανων στελεχών της, οι οποίοι δημόσια διαφωνούν με τα μέτρα και στη βουλή τα ψηφίζουν αποδεικνύοντας πόσο περίγελοι γίνονται στην κοινωνία και πόσο υποτιμούν τη νοημοσύνη του Ελληνικού  λαού.
Αλλά ας δούμε το «τσουνάμι» των νέων μέτρων που επιβάλει  με την ανάλγητη πολιτική της η  Κυβερνητική οπερέτα :
·         Μείωση του αφορολόγητου εισοδήματος από 12.000Ε που ήταν σε 5.000Ε σήμερα με αναδρομική ισχύ από 1-1-2011, μιας και η «κοινωνικά ευαίσθητη» Κυβέρνηση δεν μπορεί να πατάξει τους φοροφυγάδες  πάτρωνες της.
·         Ισοπεδωτικό μισθολόγιο-φτωχολόγιο για το σύνολο του ευρύτερου δημόσιου τομέα προς χάριν της «κοινωνικής δικαιοσύνης» σύμφωνα με δήλωση της Κυβέρνησης και του «φιλεύσπλαχνου» Πρωθυπουργού μας.
·         Εργασιακή εφεδρεία = απολύσεις για πάνω από 150.000 υπαλλήλους  του συνόλου του δημοσίου, περιλαμβάνοντας τις ΔΕΚΟ ακόμη και τις εισηγμένες, έως το 2014 από τις οποίες οι 30.000 έως το τέλος του 2011. Άλλωστε η απόλυση είναι χρυσή ευκαιρία για τον εργαζόμενο, κατά δήλωση του υπουργού οικονομικών κ. Βενιζέλου.
·         Οι μικτές κύριες συντάξεις μας μειώνονται 20% για το ποσό πάνω από 1200 ευρώ και 40% πάνω από 1000 ευρώ για τους κάτω των 55 ετών. Πρώτα δηλαδή σε διώχνω σε σύνταξη και μετά σου τα παίρνω όλα από την πίσω πόρτα.
·         Μεγάλη μείωση των επικουρικών συντάξεων πάνω από 40% για ποσά συντάξεως άνω των 300 ευρώ.
·         Αύξηση του ποσού των αποδείξεων με κατάργηση του bonus και επιπλέον φόρο στη μη συλλογή του ποσού.
Μείωση του εφάπαξ πάνω από 30% σε όσους έχουν φύγει από 1-1-2010.
·         Μόνιμο χαράτσι στα σπίτια μας μέσω της ΔΕΗ. Γιατί όταν έχεις δικό σου σπίτι πρέπει να πληρώνεις ταυτόχρονα και ενοίκιο
·         Εξομοίωση του φόρου πετρελαίου κίνησης με θέρμανσης, με ότι αυτό σημαίνει.
Και μέσα σε όλα αυτά είχαμε και τις ανακοινώσεις του ανεκδιήγητου υπουργού κ. Παπακωνσταντίνου για το μέλλον της ΔΕΗ και των υπαλλήλων της, του υπουργού που γκρέμισε το μέλλον της χώρας και υποθήκευσε τις ζωές ενός ολόκληρου λαού με τα ψεύτικα στοιχεία και την εγκληματική πολιτική του λειτουργώντας σαν αχυράνθρωπος των κατακτητών της χώρας. Σήμερα καλείται να εφαρμόσει τα ίδια και χειρότερα για την ΔΕΗ καθώς το θέμα της ιδιωτικοποίησης της είναι σε περίοπτη θέση για την Κυβέρνηση. Προφανώς πιέζεται να εξοφλήσει πρόωρα τα γραμμάτια σε τρίτους;
Συγκεκριμένα, με περισπούδαστο ύφος και περισσή αλαζονεία ανακοίνωσε τα επόμενά του σχέδια για τη ΔΕΗ όπως :
·         Αύξηση 40% του ΕΦΚ του φυσικού αερίου στην ηλεκτροπαραγωγή, που σημαίνει 200 εκατ. ευρώ κόστος για τη ΔΕΗ για το 2012 και κατ΄ επέκταση 15%-20% αύξηση στα οικιακά τιμολόγια.
·         Αναπροσαρμόζεται το τέλος ΑΠΕ κατά 200 εκατ. Ευρώ για να πληρώνουν οι οικιακοί καταναλωτές τις εγγυημένες τιμές στις μονάδες ΣΗΘΥΑ των φίλων επιχειρηματιών της Κυβέρνησης με βάση την σκανδαλώδη ρύθμιση του άρθρου 193 του ν. 4001/11 (Αλουμίνιο Α.Ε.).
·         Σαλαμοποίηση της ΔΕΗ, δημιουργία μιας «νέας ΔΕΗ» με περιουσιακά στοιχειά από όλους τους τομείς και εξολοκλήρου πώλησή της στους ιδιώτες, πώληση των θυγατρικών της (Μεταφορά, Διανομή, Ανανεώσιμες) και είσοδος στρατηγικού επενδυτή με το 17% των μετοχών συν το μάνατζμεντ.
·         Πώληση εδώ και τώρα των δύο λιγνιτικών μονάδων παραγωγής του Αμυνταίου και δύο αντίστοιχων της Μεγαλόπολης καθώς και το λιγνιτωρυχείο της Βεύης, επίσης η πώληση των μονάδων αυτών θα συνδυαστεί με ανταλλαγές ενέργειας (swaps)
·         Το κυριότερο όμως μίλησε για πλεονάζον προσωπικό που πρέπει να απολυθεί μέσω της εργασιακής εφεδρείας και για μείωση του μισθολογικού κόστους μέσω κατάργησης επιδομάτων και υπερωριών στο προσωπικό λόγω τεράστιου οικονομικού κόστους.
Ποιος του έδωσε άραγε αυτά τα ψεύτικα στοιχεία όταν όλοι γνωρίζουμε την πολύ μεγάλη έλλειψη προσωπικού σε όλους τους τομείς της Επιχείρησης; Μήπως εκείνοι οι οποίοι θέλουν την Επιχείρηση και του υπαγορεύουν τα μέτρα και τον τρόπο;
Μήπως όλα αυτά αποτελούν συνέχεια της ομιλίας του κ. Παπακωνσταντίνου στην Πτολεμαΐδα;  Και τι έχουν να πουν τώρα όλοι αυτοί που τότε  τον χειροκροτούσαν και τον επευφημούσαν;
Όλα αυτά τα μέτρα συν τα επόμενα που έρχονται οσονούπω είναι ασήκωτα και βάρβαρα και οδηγούν την κοινωνία στον όλεθρο και στην καταστροφή προς τέρψιν των κατακτητών της χώρα μας και της υποταγμένης Κυβέρνησης.  
Ο λαός δεν αντέχει άλλο αυτή την περισπούδαστη κοροϊδία και τον συνεχόμενο εκβιασμό από την Κυβέρνησή του και τους διάφορους προπαγανδιστές «παπαγάλους» της στα ΜΜΕ. Οφείλουμε να αντιδράσουμε δυναμικά και συντεταγμένα μέσα από τα θεσμικά μας όργανα, όπως το Συνδικαλιστικό κίνημα με αιχμή του δόρατος τη ΓΣΣΕ, όπου δυστυχώς ο Πρόεδρός της παριστάνει την «ωραία κοιμωμένη», καθώς δεν καταδέχτηκε να εκδώσει ούτε μια ανακοίνωση για το χαράτσι στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και να συμπαραταχθεί με τον αγώνα της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ εν αντιθέσει με τον Γ. Γραμματέα της ΓΣΣΕ και Πρόεδρο της ΔΑΚΕ που συμπαραστέκεται δημόσια στο δίκαιο αγώνα μας με δηλώσεις όπως, «Όσο για τους επικριτές των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και τις μορφές αγώνα που επιλέγουν, θα μας επιτρέψουν να αποφασίζουμε εμείς ως κίνημα τι θα πράξουμε, όπως εκείνοι αποφασίζουν στα κόμματα τους χωρίς να μας ρωτούν», δηλώσεις που εκφράζουν τη ΔΑΚΕ και το σύνολο των εργαζομένων.
Ως ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ συντασσόμαστε με τις αποφάσεις τις πλειοψηφίας των Διοικητικών Συμβουλίων της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και θα τις ακολουθούμε πιστά με βάση τη συνοχή του Συνδικάτου και την επίτευξη των στόχων του.
Άλλωστε τα αποτελέσματα πηγάζουν από τους έχοντες την εξουσία και τα πρόσωπα που την ασκούν και για αυτό κρίνονται, όπως κρίθηκε και η ΔΑΚΕ όταν η παράταξή της είχε τη εξουσία, δια του αποτελέσματος μέσω των ΕΣΣΕ που υπογράφηκαν(7%), τις προσλήψεις που έγιναν στη ΔΕΗ, την συνεχή χρηματοδότηση του ασφαλιστικού μας φορέα, την ενιαία και καθετοποιημένη ΔΕΗ, την ακηδεμόνευτη στάση της με της καταλήψεις στην τότε Διοίκηση της ΔΕΗ. Όλα αυτά και πολύ περισσότερα σήμερα περιμένουμε να τα δούμε να γίνονται πράξη από την ΠΑΣΚΕ για το καλό των εργαζομένων και αναλόγως θα κριθούν όλοι εκ του αποτελέσματος, Μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα είναι ορατό με μειώσεις μισθών και συντάξεων, διάλυση εφεξής του ασφαλιστικού μας, κατακερματισμός της Επιχείρησης, αντί για προσλήψεις έχουμε θανάτους και επικείμενες απολύσεις που οραματίζεται ο Υπουργός της καταστροφής και ο Διοικητής της παρακμής.  
Όλοι μας  ως άτομα, ως θεσμοί, ως κοινωνία έχουμε χρέος να διώξουμε τους κατακτητές (Τρόικα) από τη χώρα μας  και να πάρουμε τα ηνία στα χέρια μας, προς μεγάλη λύπη του κ. Βενιζέλου που μας είπε ότι ευτυχώς που έχουμε την Τρόικα στη χώρα μας, προφανώς για να περνάει αυτός καλά και εμείς χειρότερα. Να τον χαίρονται οι ψηφοφόροι του και ο πρωθυπουργός του, ο οποίος αγωνίζεται  ώστε σε κάθε σπίτι να δουλεύει τουλάχιστον ένας όπως μας ανήγγειλε από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.  
Αυτά είναι τα νέα «σοσιαλιστικά ήθη» και ο νέος τρόπος ζωής που προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση μας.

ΓΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΗ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ


Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου