Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΑΚΕ-ΕΚΑ:«Λεφτά Υπάρχουν»…αλλά μόνο για τους Αντιπροέδρους

Την ώρα που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καταργεί Οργανισμούς στέλνοντας εργαζόμενους στην ανεργία και την ανέχεια, πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις εξαφανίζοντας το κράτος πρόνοιας, «ως δια μαγείας» βρίσκει 2.700.000€ το χρόνο και 60 θέσεις εργασίας για να εξυπηρετήσει τους «υπερπολύτιμους» Αντιπροέδρους.
Οι δύο ευμεγέθεις κύριοι λειτουργώντας ως άλλες «μυλόπετρες» αποτελούν την εμπροσθοφυλακή του Πρωθυπουργού στην πιο σκληρή επίθεση σε βάρος του κόσμου της εργασίας από τη Μεταπολίτευση και μετά.
Αυτό φαίνεται να είναι το «αντάλλαγμα» προκειμένου να ζητούν με ευφάνταστη ευκολία και χωρίς ίχνος ευαισθησίας τη χρεοκοπία της μέσης ελληνικής οικογένειας, την εξαθλίωση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, νέες φοροεπιδρομές και απολύσεις, αγνοώντας την πραγματική ανεργία που ξεπερνά το 20% και τα «λουκέτα» στην αγορά που έχουν εξελιχθεί σε επιδημία.
Όμως τελικά έχουν και οι δύο το ρόλο τους. Ο κ. Βενιζέλος χωρίς καμία αίσθηση της οικονομίας, άλλωστε το «φιάσκο» με τη Φιλανδία είναι ενδεικτικό, κλήθηκε με την ευφράδεια του λόγου να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα, κάνοντας το άσπρο-μαύρο, με στόχο να νομιμοποιήσει την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης. Ως σύγχρονος «εθνοσωτήρας» και με περισσή αλαζονεία προσπαθεί να φιμώσει οποιονδήποτε εκφράσει ελεύθερα και υπεύθυνα τη γνώμη του.
Ο έτερος «Καππαδόκης» -χωρίς κανένα αντικείμενο- παραμένει στη θέση του με μοναδικό σκοπό να λοιδορεί πολιτικά πρόσωπα και παρατάξεις, καθώς και όποιον «τολμήσει» να διαφωνήσει, εκστομίζοντας προβοκατόρικες ατάκες του τύπου «μαζί τα φάγαμε».
Άλλωστε ο Πρωθυπουργός δεν τον αποπέμπει γιατί είναι σίγουρος ότι θα θυμηθεί τον παλιό του εαυτό και θα διαπρέψει πάλι ως ο μεγαλύτερος υβριστής του, όπως και τότε που βρισκόταν στο Υπουργείο Εξωτερικών.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΕΚΑ
Ο Γραμματέας Γιάννης Βασιλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου