Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Μαζικές Απολύσεις ο μόνος στόχος της εργασιακής εφεδρείας

Ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για το “ξεπούλημα” των κρατικών επιχειρήσεων
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να “χτίζει” την καταστροφική της πολιτική πάνω σε κοινωνικά ερείπια και οικονομικά συντρίμμια χωρίς να υπολογίζει το ανθρώπινο κόστος.
Χρησιμοποιώντας ως όχημα το ανάλγητο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας και με αδιαφανείς όρους οδηγεί περισσότερους από 40 χιλιάδες εργαζόμενους στο μακρύ κατάλογο των ανέργων του ΟΑΕΔ. Η Δημόσια Διοίκηση απαξιώνεται και ένα νέο σκληρό καθεστώς πολιτικής “ομηρίας και τρομοκρατίας” δημιουργείται, την ώρα που το “ρουσφέτι”, η “πελατειακή σχέση” και το “κομματικό κράτος” επιστρέφουν δριμύτερα.
Μέσα στην ανευθυνότητα και τον απόλυτο πανικό τους συμπεριέλαβαν στη λίστα με τους “οργανισμούς πλεονάζοντος προσωπικού” ακόμη και επιχειρήσεις όπως η ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, ΣΤΑΣΗ κ.λπ. που οι ίδιοι πανηγύριζαν πως είχαν “εξυγιάνει” (3891/2010) παίρνοντας μάλιστα και τα “εύσημα” της Τρόικας. Οι εργαζόμενοι που δεν μετατάχθηκαν εξαπατώνται για άλλη μια φορά.
Οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις φορέων, όπως μεθοδεύονται χωρίς κανένα σχεδιασμό, βάζουν “ταφόπλακα” σε κάθε αναπτυξιακή και παραγωγική δυνατότητα του κράτους, ανοίγοντας διάπλατα την πόρτα για την “εκποίηση” της δημόσιας περιουσίας και το “ξεπούλημα” των κρατικών επιχειρήσεων. Από τον ακολουθούμενο πολιτικό και κοινωνικό κανιβαλισμό δεν γλίτωσαν ούτε πολύτιμα ερευνητικά κέντρα της χώρας, ούτε και σημαντικότατοι φορείς κοινωνικής πρόνοιας.
Οι μισθοί μετατρέπονται σε “χαρτζιλίκι”, οι μαζικές απολύσεις “βαφτίζονται” εργασιακή εφεδρεία και τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα “εναλλακτικά”, το εργατικό δίκαιο γίνεται “τσιφλίκι” των εργοδοτών, η εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας ονομάζεται “διαρθρωτική αλλαγή” και η κατάρρευση του κοινωνικού κράτους “βαθιά τομή”…όταν η πραγματική ανεργία ξεπερνά το 20% και της φτώχειας πλανάται πάνω από κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Φτάνει πια…
Οι “χρεωκοπημένες” πολιτικές της Κυβέρνησης δημιουργούν συνεχώς αδιέξοδα. To “όραμα” του Πρωθυπουργού για έναν εργαζόμενο ανα οικογένεια είναι ο χειρότερος εφιάλτης για την κοινωνική συνοχή και την οικονομία. Η μόνη λύση για να ανατραπεί η πορεία της Ελλάδας προς την καταστροφή είναι να τεθεί η Κυβέρνηση σε εργασιακή εφεδρεία ή μάλλον να απολυθεί το συντομότερο.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου