Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Επιστολή Συλλόγων του Φιλώτα ενάντια στην πώληση της «μικρής» ΔΕΗ

Με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Γυναικών Φιλώτα, φορείς και σύλλογοι, απέστειλαν επιστολής διαμαρτυρίας σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που αφορά την «δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας».
Η επιστολή απευθύνεται:
στον κ. Κάρολο Παπούλια Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στον κ. Αντώνη Σαμαρά Πρωθυπουργό της Ελλάδος, στον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης και στον κ. Ιωάννη Μανιάτη, Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και.. Κλιματικής Αλλαγής.

Στην επιστολή αναφέρονται αναλυτικά τα εξής:

Κύριοι της Κυβέρνησης

Σας απευθύνουμε δια της παρούσας επιστολής την έντονη διαμαρτυρία μας, στο επικείμενο έγκλημα που επιχειρείτε να διατελέσετε.

Σας καλούμε να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας σχετικά με το νέο νομοσχέδιο «Σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που αφορά την δημιουργία Νέας Καθετοποιημένης Εταιρίας Ηλεκτρικής Ενέργειας», αποκαλούμενη και ως «Μικρή ΔΕΗ», επειδή υπερψηφίζοντας το ως έχει μέχρι στιγμής, αρπάζετε το ψωμί από τα χέρια των παιδιών μας.

Σας καλούμε να σταθείτε με τις αποφάσεις σας δίπλα μας, δίπλα στο Εθνικό συμφέρον σε αυτό του λαού, διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και απέναντι στα συμφέροντα μεγαλοεργολάβων και των όποιων άλλων αφεντικών. Δίπλα στα δίκαια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών.

Σας καλούμε, εσάς τους εκπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που ταχθήκατε να υπηρετείτε το καλό του πολίτη, να λάβετε σοβαρά υπόψη τη γεωγραφική θέση της Δυτικής Μακεδονίας και για μία φορά να κάνετε την Ανατροπή.

Το ανάθεμα που θα προκύψει από την επικειμένη πώληση της εταιρίας, την διαφαινόμενη αδικία θα κυνηγά εσάς, τα παιδιά σας και τα παιδιά των παιδιών σας.
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είναι, οι σύζυγοι μας, οι γονείς μας, τα αδέρφια μας, τα παιδιά μας. Δημιουργούν οικογένειες και αναπτύσσονται στις τοπικές κοινωνίες της πολύπαθης περιφέρειά μας που μαστίζετε από υψηλά ποσοστά ανεργίας, (30,4% στη Δυτική Μακεδονία) και ενισχύει κατά το δυνατό την τοπική οικονομία.
Η ΔΕΗ παράγει την ενέργεια η οποία αποτελεί ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ και οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση βρίσκονται στα ρετιρέ επειδή: είναι εναερίτες, χειρίζονται τεράστια σκαπτικά μηχανήματα, εργάζονται στα 42 μέτρα από τη γη. Πολεμούν ακόμη και με τις καιρικές συνθήκες.
Με κρύο ή με ζέστη εργάζονται σκληρά και αγόγκιστα καθημερινά στα ορυχεία, για να παράσχουν στους πολίτες το Δημόσιο Αγαθό που ονομάζετε Ηλεκτρική Ενέργεια.
Είναι η Ηλεκτρική Ενέργεια που χρειάζονται οι γιατροί στα χειρουργεία, οι εργαζόμενοι σε βιοτεχνίες και εργοστάσια ώστε να παράγουν τρόφιμα και άλλα αγαθά, οι επιχειρήσεις εστίασης, το κάθε Ελληνικό Νοικοκυριό και τόσοι άλλοι καθημερινά.
Επίσης σας ενημερώνουμε ότι ζούμε στον Δήμο Αμύνταιου ο οποίος διαθέτει τέσσερις λίμνες: Βεγορίτιδα, Χειμαδίτιδα, Ζάζαρη και Λίμνη των Πετρών, απείρου κάλλους και οι οποίες λίμνες συμβάλλουν στη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.
Εμείς θα είμαστε εδώ αν αποφασίσετε να αναθεωρήσετε και να σταθείτε δίπλα μας, διαφορετικά θα μας βρείτε απέναντί σας. Θα αγωνιστούμε προασπίζοντας το συμφέρον των παιδιών μας και των γενεών που θα έρθουν.
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανένα να μας στερήσει το μέλλον και τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ: ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ.
Τέλος σας πληροφορούμε ότι δεν έχουμε σκοπό να ζήσουμε σε σπηλιές, αλλά όποιος από εσάς το επιθυμεί ας το πράξει.

Με τιμή
Σύνδεσμος Γυναικών Φιλώτα

Το παρόν κείμενο συνυπογράφεται από κατοίκους και τους παρακάτω φορείς της Τοπικής Κοινότητας Φιλώτα:

Σύλλογος Θρακιωτών Φιλώτα
Μ.Π.Σ. Φιλώτα
Σύνδεσμος Γυναικών Φιλώτα
Α.Σ. Αριστέας Φιλώτα
Εμπορικός Σύλλογος Φιλώτα
ΕΜΑΣ Θύελλα Φιλώτα
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου