Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚ​Ο ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΥΤΕΚΩ


O Εκπρόσωπος Εργαζομένων στο Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ,  ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΣ μας έστειλε το παρακάτω ενημερωτικό δελτίο:

1.  Με την παρ. 17 του άρθρου 13 του (εφαρμοστικού του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ 2) νόμου 4052 / 2012, ορίστηκε, ότι, την 1.5.2012 εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ και ο Κλάδος Υγείας του ΤΑΫΤΕΚΩ και επομένως και της ΔΕΗ.

2.   Η τελεσιγραφική αυτή ρύθμιση του νόμου παραλείπει οποιαδήποτε αναφορά στην τύχη του προσωπικού που απασχολείται στις υπηρεσίες του Κλάδου Υγείας του ΤΑΫΤΕΚΩ.

3.  Αντιθέτως, στο άρθρο 46 παρ. του ίδιου νόμου ρυθμίζονται, κατά τρόπο σωστό, τα αντίστοιχα ζητήματα του προσωπικού του ΤΑΫΤΕΚΩ που απασχολείται στις υπηρεσίες του Κλάδου της επικουρικής ασφάλισης του Ταμείου. Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή, το προσωπικό που υπηρετεί στους Φορείς κοινωνικής Ασφάλισης που εντάσσονται στο ΕΤΕΑ (το νεο-δημιουργούμενο ενιαίο Επικουρικό Ταμείο) μεταφέρονται σε αυτό, κατά το χρόνο ένταξης, με την ίδια εργασιακή σχέση, οργανική θέση , βαθμό και μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχουν.

4.   Εξάλλου, για τα ζητήματα του προσωπικού που απασχολείται στις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας του ΤΑΫΤΕΚΩ, η διάταξη του άρθρου 44 του ίδιου νόμου ορίζει, ότι, το αργότερο εντός μηνός από τη δημοσίευση του νόμου (που έγινε την 1 Μαρτίου 2012), εκδίδεται, μετά από γνώμη του του Δ.Σ. του ΤΑΫΤΕΚΩ, κοινή απόφαση των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, με την οποία καθορίζεται η οργανωτική τους διάρθρωση, οι αρμοδιότητες των Οργανικών Μονάδων καθώς και κάθε άλλο θέμα που αφορά τη στελέχωσή τους με προσωπικό και προϊσταμένους.

5.   Σύμφωνα, επομένως, με την πρόβλεψη αυτή του άρθρου 44 και ενόψει της λήξης της προθεσμίας του ενός μηνός την 1.4.2012, θα μπορούσε να ρυθμισθεί το ζήτημα του υπηρετούντος προσωπικού των κλάδων υγείας και πρόνοιας του ΤΑΫΤΕΚΩ με τον ίδιο τρόπο με εκείνον της διάταξης του άρθρου 46 που ρύθμισε τα ζητήματα του προσωπικού του απασχολούμενου στον Κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΑΫΤΕΚΩ.

6.   Σε συνέχεια των ανωτέρω, προτείνω τη, χωρίς καθυστέρηση, λήψη Απόφασης από το Δ.Σ. του ΤΑΫΤΕΚΩ περί επέκτασης της ρύθμισης του άρθρου 46 του Ν. 4052/2012 και στο προσωπικό που απασχολείται στους κλάδους Υγείας και Πρόνοιας του ΤΑΫΤΕΚΩ.




Κοινοποίηση
ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ
Σωματεία – Μέλη ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου