Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Β.Μπουζούλας:Αφήστε τη ΔΕΗ ελεύθερη σε ένα περιβάλλον ΙΣΟΤΙΜΟ, σε ένα περιβάλλον ελεύθερου υγιούς ανταγωνισμού

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, Βαγγέλης Μπουζούλας δήλωσε τα εξής:

"Οι παλινωδίες της Κυβέρνησης η μη αποφασιστικότητα γρήγορων αποφάσεων της ΡΑΕ και η επιβολή του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ , ως φοροεισπράκτορα, δημιουργούν τεράστια προβλήματα στις χρηματοεισροές της ΔΕΗ, στραγγαλίζοντας τα επενδυτικά της προγράμματα,  τις υποχρεώσεις της σε αναδόχους, προμηθευτές και δυσχεραίνουν δανειοληπτικές συναλλαγές.
Η επιβολή ρυθμίσεων, στρεβλώσεων των κανόνων ανταγωνισμού και η έλλειψη ελεύθερης λειτουργίας της ΔΕΗ ως ΑΕ, την ωθούν ζημιογόνο, δημιουργόντας τουλάχιστον αγανάκτηση στον Έλληνα καταναλωτή που απολαμβάνει και τη κοινωνική της διάσταση.
Η μη είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών, περίπου 819,00 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και οι επιπλέον ανείσπρακτες  υποχρεώσεις από Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας, επικουρικές Υπηρεσίες και εφεδρείας στο Ηλεκτρικό σύστημα, απαξιώνουν και δυσχεραίνουν το έργο της.
Η επιβολή του τελευταίου καταφυγίου στη ΔΕΗ, χωρίς ελεύθερη διαβούλευση, με κανόνες όπως ορίζει η οδηγία της ΕΕ και χωρίς κανόνες τιμολόγησης κόστους και εύλογου κέρδους για τις ευπαθείς ομάδες, δημιουργούν τουλάχιστον ερωτήματα.
Η δήθεν ελεύθερη αγορά, με μοναδική δικλίδα τη ΔΕΗ ασφαλούς τροφοδότησης των πελατών, χωρίς πέναλτι, δείχνει και την αξιοπιστία της προμηθεύουσας αγοράς Η.Ε.
Πως νοείται προμηθευτής, χωρίς δίκτυο, συνεργεία επισκευών, αποκατάσταση βλαβών να έχει  εγγυητή όταν διακόπτεται η προμήθεια ενέργειας  της ΔΕΗ;   
Ο στραγγαλισμός των εργαζομένων δεν είναι λύση, το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας είναι η δύναμη της.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΔΕΗ χωρίς δεσμά
ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΔΕΗ ελεύθερη σε ένα περιβάλλον ΙΣΟΤΙΜΟ, σε ένα περιβάλλον ελεύθερου υγιούς ανταγωνισμού".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου