Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Π. Καραλευθέρης: ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ και ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ των θυγατρικών εταιριών ΜΕΛΙΤΗΣ και ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ στην ΔΕΗ

 

Σε μήνυμα του στο προσωπικό λογαριασμό στο facebook ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΔΕΗ Παντελής Καραλευθέρης αναφέρει τα εξής:

Προς τους συνάδελφους μου στην ΔΕΗ.

ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ και ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ
των θυγατρικών εταιριών ΜΕΛΙΤΗΣ και ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ στην ΔΕΗ. Με απόφαση που πήρε την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου το Δ.Σ. της ΔΕΗ, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες επανένταξης στην ΔΕΗ,
των δυο εταιριών που αποσχίσθηκαν το 2018
με το νόμο 4533, με στόχο να πωληθούν στους ιδιώτες,
εφαρμόζοντας έτσι το περιβόητο σχέδιο της «αποεπένδυσης».

Τα συνδικάτο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τα σωματεία μέλη του,
πολέμησαν το σχέδιο αυτό, διατρανώνοντας παντού ότι η πώληση θα μείνει στα χαρτιά.
Σήμερα δικαιώνονται.
Κατά την διάρκεια της λειτουργίας των δυο θυγατρικών, κατέθεσα επανειλημμένα στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, όπως και στο Δ.Σ. της Λιγνιτικής Μελίτης παρότι συμμετείχα ως απλό μέλος, την αναγκαιότητα επιστροφής των λιγνιτικών Μελίτης και Μεγαλόπολης στον Όμιλο, εκφράζοντας έτσι την επιθυμία όλων των συνάδελφων στις θυγατρικές, όπως βεβαια και τις ανάλογες αποφάσεις και παρεμβάσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
Η επιλογή της επιστροφής των δυο θυγατρικών στον Όμιλο ήταν καταφανής και αναγκαία, διότι δεν συνέτρεχε πλέον καμία αναγκαιότητα ξεχωριστής ύπαρξης και λειτουργίας, με δεδομένα ότι,
το σχέδιο πρόσβασης των ιδιωτών στον λιγνίτη μέσω της πώλησης κατέστη ανενεργό, η ξεχωριστή λειτουργία τους δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στον Όμιλο, όπως και ότι οι δυο αυτες εταιρίες ως παραγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος, έχουν την ΙΔΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ με την μητρική ΔΕΗ.
Πριν ελάχιστο χρονικό διάστημα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Στάσσης με διαβεβαίωσε ότι χωρίς βιασύνη,
θα προχωρήσει σε σχετική μελέτη, που θα επιβεβαιώνει μια ανάλογη απόφαση.
Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου κάνοντας πράξη για μια ακόμη φορά τον λόγο του, έφερε την σχετική εισήγηση, την όποια το Δ.Σ. υπερψήφισε.
Θέλω να τονίσω πως, μετά την ευχάριστη είδηση από την ΓΕΝΟΠ, για την επαναφορά των δώρων και την κατάργηση του πλαφόν, όπως την θέσαμε και σαν εκπρόσωποι στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, καταδεικνύεται πως η διοίκηση της ΔΕΗ σε συνεργασία της με την ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, παίρνει επιτέλους αποφάσεις, οι οποίες υπηρετούν τα συμφέροντα της εταιρίας, ταυτόχρονα με αυτά των εργαζομένων.
Το νέο μάνατζμεντ με τον Γιώργο Στάσση, λύνει ζητήματα που μόνο προβλήματα δημιούργησαν τα προηγούμενα χρόνια και απαξίωσαν την ΔΕΗ και τους εργαζόμενους της.
Για κάθε νέα λεπτομέρεια θα σας ενημερώσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου