Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Νέα «πακέτα» με σταθερά τιμολόγια από τη ΔΕΗ με έναρξη τις 3 Δεκεμβρίου

 

Γιώργος Φιντικάκης

Τη συνταγή του hedging, προκειμένου να αντισταθμίσει τον κίνδυνο και να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα της ανοικτής της θέσης, συνεχίζει η ΔΕΗ και για τη νέα γενιά σταθερών της τιμολογίων, τα οποία μπαίνουν σε εφαρμογή από τις 3 Δεκεμβρίου.

Η νέα σειρά myHomeEnter, δηλαδή τα καινούργια της προϊόντα με σταθερό τιμολόγιο, προσφέρουν, σε όσους τα κλείσουν από την ερχόμενη Παρασκευή, χρέωση ενέργειας 18 λεπτά η κιλοβατώρα (ή 17 λεπτά για online αίτηση) και έκπτωση 50% στο πάγιο για τους πρώτους έξι μήνες για αιτήματα που θα γίνουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Παρέχουν ευελιξία με 12μηνη διάρκεια σύμβασης, αλλά και δωρεάν υπηρεσία επείγουσας τεχνικής βοήθειας στο σπίτι. Καλύπτουν μεταξύ άλλων συνολικά 5 επισκέψεις το έτος από ειδικότητες, όπως ηλεκτρολόγοι και υδραυλικοί, με ποσό κάλυψης ανά επίσκεψη τα 100 ευρώ. Σημειωτεον ότι παραμένουν ένα από τα πιο ανταγωνιστικά «πακέτα» στην αγορά, αφού η μέση τιμή των υπολοίπων παρόχων στα σταθερά τιμολόγια κινείται στα 23 λεπτά η κιλοβατώρα.

Για να εξασφαλίσει τις σταθερές ταρίφες των σημερινών my HomeEnter, τα οποία θα ισχύουν μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου, η ΔΕΗ είχε προβεί σε ένα μεγάλης έκτασης hedging, ύψους κοντά στα 500 εκατ. ευρώ, όπως είχε γράψει το Energypress.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκείνο το χετζάρισμα αφορούσε συγκεκριμένες ποσότητες για περίπου 350.000 καταναλωτές συν όλα τα σταθερά τιμολόγια των πελατών της ΥΤ. Είχε καταφέρει με τον τρόπο αυτό η επιχείρηση να καλύψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα από τις ποσότητες ενέργειας της ανοικτής της θέσης: Της διαφοράς δηλαδή μεταξύ της ενέργειας που παράγουν οι μονάδες της και του demand, της ζήτησης από τους πελάτες της, η οποία είναι γύρω στο 20% υψηλότερη. Το μερίδιο της επιχείρησης στην προμήθεια κινείται σήμερα στο 64%, όταν η παραγωγή και οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας του ομίλου κάλυψαν μόνο το 44,2% της συνολικής ζήτησης, με στοιχεία α’ εξαμήνου.

Κτίζοντας σταδιακά θέσεις αντιστάθμισης κινδύνου και ξεκινώντας με ποσοστά 15%, 20% και 30%, είχε καταφέρει στη διάρκεια του έτους να δημιουργήσει ένα portfolio με φυσικό αέριο, δικαιώματα CO2 και ρεύμα, καλύπτοντας το 50% της ανοικτής της θέσης.

Το ίδιο hedging κτίζει και τώρα, δηλαδή για όσους πελάτες κλειδώσουν σταθερές ταρίφες από τις 3 Δεκεμβρίου και μετά, μέσω της νέας σειράς myHomeEnter, η οποία και έχει προσαρμοστεί στα νέα κόστη και δεδομένα της αγοράς. Οσοι κλειδώσουν τα νέα πακέτα, θα έχουν σταθερές ταρίφες καθ’ όλη τη διάρκεια της σύμβασης μέχρι και τη λήξη της, όπως ισχύει και για όσους είχαν ή θα συνάψουν σταθερά τιμολόγια στην ΔΕΗ μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου.

 

 https://energypress.gr/news/nea-paketa-me-stathera-timologia-apo-ti-dei-me-enarxi-tis-3-dekemvrioy-synehizetai-i-politiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου