Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Κόβει το ρεύμα στους κακοπληρωτές η ΔΕΗ

Κόβει το ρεύμα στους κακοπληρωτές η ΔΕΗ | in.gr

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν έκρηξη κατά 313% των αποσυνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος την τελευταία τριετία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να πληρώσουν τους λογαριασμούς Χωρίς ρεύμα μένουν καθημερινά χιλιάδες νοικοκυριά σε όλη τη χώρα καθώς η οικονομική δυσπραγία έχει φέρει σε απόγνωση τους συμπολίτες μας που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ΔΕΗ.  
 
Τα επίσημα στοιχεία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας δείχνουν έκρηξη κατά 313% των αποσυνδέσεων ηλεκτρικού ρεύματος την τελευταία τριετία σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δεν κατάφεραν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, με τη συντριπτική πλειονότητά τους να είναι πελάτες της ΔΕΗ. Από 56.256 το 2015 εκτοξεύτηκαν σε 232.494. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα πάντα με τη ΡΑΕ, για την προαναφερόμενη περίοδο αυξήθηκαν κατά 13,9% και οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή των οικογενειών με χαμηλό εισόδημα που εντάχθηκαν στις ειδικές κατηγορίες φθηνότερης κιλοβατώρας.
 
 Ο αριθμός τους έφτασε στους 693.487. Τα μεγέθη αυτά που αποκαλύπτουν «ΤΑ ΝΕΑ» αναδεικνύουν το μέγεθος και την επιδείνωση της οικονομικής κρίσης την περίοδο 2015-2017 καθώς το 12% των οικιακών καταναλωτών δυσκολεύεται να έχει πρόσβαση σε ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά διαβίωσης αυτής της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ για το 2017 στο 3% των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων διακόπηκε από τη ΔΕΗ η παροχή ρεύματος εξαιτίας ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου