Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ:Καράβι χωρίς καπετάνιο και με χαλασμένη πυξίδα θυμίζει σήμερα η ΔΕΗ.

Η ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ
Όλα  τα θέματα δήθεν και λόγω κρίσης, εκβιαστικά μπαίνουν στο τραπέζι να εξεταστούν από μηδενική βάση.
 Πωλήσεις εργοστασίων , λιγνιτική παραγωγή, υδροηλεκτρική παραγωγή, μισθολογικές μειώσεις προσπάθειες για δημιουργία νέου μισθολογίου, 

- κατάργηση  ΣΣΕ
- κατάργηση επιδομάτων,
- μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ,
- προσπάθειες για εξαφάνιση πάγιου πόρου του ασφαλιστικού ,
είναι ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε δυναμικά και ρεαλιστικά  για να έχουμε αποτελέσματα.


Επιστέγασμα όλων αυτών των προβλημάτων είναι η επιβαλλόμενη   αναδιοργάνωση που προσπαθεί κυρίως να περάσει η ΔΙΟΙΚΗΣΗ της ΔΕΗ.

Γίνεται κόψιμο και ράψιμο  δραστηριοτήτων και διευθύνσεων της σημερινής οργανωτικής δομής της επιχείρησης , χωρίς σχέδιο και συγκεκριμένη      στόχευση , πέρα βέβαια από κάποιες προσωρινές εξυπηρετήσεις υψηλόβαθμων  στελεχών.
Επιχειρησιακό πλάνο και πρόγραμμα για την ανάπτυξη της  επιχείρησης στο αύριο δεν υπάρχει.
Πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και με σπασμωδικές ενέργειες προσπαθούν να επιβάλουν αποτυχημένα μοντέλα του παρελθόντος , για να δείξουν ότι τάχα παράγουν έργο.Δίπλα τους η χθεσινή αλλά και η σημερινή πολιτική ηγεσία , που τους πατρονάρει και τους νουθετεί για το πως θα δημιουργήσουν τον κατάλληλο εργασιακό αυτοματισμό  , αλλά και  που παρεμβαίνει η ίδια για να διασπάσει , να διχάσει και να τιμωρήσει τους εργαζόμενους , όταν δεν τα καταφέρνουν αυτοί που διοικούν.Όλα γίνονται γιατί στο στόχαστρο  των συμφερόντων έχει βρεθεί η ΔΕΗ , που θέλουν από δύναμη ανάπτυξης για το αύριο , να την μετατρέψουν στην κότα με τα χρυσά  αυγά των ιδιωτικών επενδύσεων.

Με οδηγία υποχρεωτικά τη διαχώρισαν και τη μετέτρεψαν σε όμιλο.Με το αναθεωρημένο μνημόνιο απαιτούν το 40% της λιγνιτικής  και υδραυλικής παραγωγής.

Με το μνημόνιο επιχειρούν να καταργήσουν τις ΣΣΕ.

Με νόμους και  διατάξεις  μας μειώνουν συνεχώς μισθούς και συντάξεις .

Προσπαθούν να εξαφανίσουν τον πάγιο πόρο του ασφαλιστικού και του εφάπαξ.


Με μαεστρία μας βάζουν τον ένα απέναντι στον άλλο να κουβεντιάζουμε για μειώσεις  μισθών , κατάργηση επιδομάτων , περικοπές και ίσως και για ένα καινούργιο μισθολόγιο .

Και όμως παρόλα αυτά η Επιχείρηση λειτουργεί.

Λειτουργεί όχι από αδράνεια , αλλά από  το φιλότιμο όλων αυτών , που με τον ιδρώτα τους έχτισαν τόσα χρόνια και δεν θέλουν να τη δουν να διαλύεται σε μια στιγμή και να γίνεται βορά των συμφερόντων των δανειστών μας.

  Γι΄ αυτό και σήμερα επιχειρούν, παρά την αντίθετη γνώμη όλων μας, στην  πλήρη αποδιοργάνωση των δραστηριοτήτων και των οργανωτικών της δομών , με το μανδύα του εκσυγχρονισμού και της αναδιοργάνωσης. Θέλουν να διαλύσουν ότι απέμεινε και λειτουργεί με ψυχή και φιλότιμο , για να μην υπάρχει αύριο ελπίδα ανάκαμψης και ανάπτυξης.
Θέλουν να χτυπήσουν το κοινωνικό και πατριωτικό πρόσωπο της Επιχείρησης και να εξαθλιώσουν τους εργαζόμενους σε σημείο που να είναι ελκυστικά και φθηνά εργατικά  χέρια για να πουληθούν μαζί με τα άλλα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ.
Αν δεν ήταν έτσι τα πράγματα δεν θα προωθούσαν τώρα με την πολιτική, οικονομική, αλλά και επιχειρησιακή κατάσταση που υπάρχει την «αποδιοργάνωση» .
Αυτό που παλαιότερα επί δημοκρατικότερων κυβερνήσεων ονομαζόταν κομματικό ξεκαθάρισμα στελεχών και πολιτικές διώξεις, σήμερα αποτελεί πράξη εσχάτης προδοσίας,
διότι ξεπουλάνε το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας στους δανειστές μας, στερώντας μας κάθε ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Αυτό εμείς δεν θα το αφήσουμε να περάσει, θα παλέψουμε γιατί θέλουμε τη ΔΕΗ πυλώνα σιγουριάς και ανάπτυξης στο αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου