Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

ΔΑΚΕ/ΕΤΕ- Ομίλου ΔΕΗ: Τιμούμε τους αγώνες των απολυμένων του 1993

 


Συμπληρώθηκαν τριάντα χρόνια μόχθου και σκληρής δουλειάς για εκείνη την γενιά που κέρδισε το δικαίωμα στην εργασία με αγώνες, απεργίες, καταλήψεις και με απέραντο δυναμισμό και πάθος πηγαίνοντας κόντρα στο πολιτικό και συνδικαλιστικό κατεστημένο της εποχής με ότι αυτό εκπροσωπούσε εκείνη την χρονική περίοδο. 
Οι έξι χιλιάδες απολυμένοι του 1993 της ΔΕΗ μπορεί να δικαιώθηκαν λίγους μήνες αργότερα από τα δικαστήρια, όμως η μεγαλύτερη δικαίωση ήρθε πανηγυρικά στους εργασιακούς χώρους όπου από θέσεις ευθύνης είτε από την απλή θέση του μάχιμου εργαζόμενου πρώτης γραμμής, αποτελούν την επιχειρησιακή  ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ, λειτουργώντας με ευσυνειδησία, αλληλεγγύη και σεβασμό προς τον συνάδελφο και τον καταναλωτή.
Ο πόλεμος που δέχτηκε εκείνη η γενιά ήταν πρωτοφανής και ανελέητος. Αστυνομική βία, πολιτικοί εκβιασμοί, τραμπουκισμοί και απειλές, ειδικά από υποτιθέμενους εκπροσώπους εργαζομένων που ήταν ΑΠΩΝ ή υπονόμευαν εκείνους τους ηρωικούς αγώνες των απολυμένων του 1993.
Μετά την πάροδο των χρόνων τα γεγονότα απέδειξαν πόσο πολύτιμη ήταν για την λειτουργία των επιχειρήσεων αυτή η γενιά.
Εν κατακλείδι τιμώντας όλους αυτούς του συνάδελφους η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ ΔΕΗ απλά τους θυμίζει ότι θα συνεχίσει να είναι ΠΑΡΩΝ και να προστατεύει διαχρονικά τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων ανεξαρτήτως, ποιος πολιτικός φορέας κυβερνα την χώρα.
Είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα αλλά και μαθημένοι να πρωταγωνιστούμε στους αγώνες, με όρους μέλλοντος χωρίς να απεμπολούμε το παρελθόν.

                Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ Ομίλου ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου