Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

ΔΕΔΔΗΕ: Λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξη του δικτύου διανομής της χώρας

 

ΔΕΔΔΗΕ: Λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξη του δικτύου διανομής της χώρας

O ΔΕΔΔΗΕ συστάθηκε το 2012 έπειτα από την απόσχιση του Κλάδου Διανομής της ΔΕΗ Α.Ε. Σήμερα το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανήκει κατά 51% στη ΔΕΗ Α.Ε. και κατά 49% στη Macquarie Asset Management.

Μέσα από τα δίκτυα Μέσης και Χαμηλής Τάσης, ο ΔΕΔΔΗΕ ηλεκτροδοτεί 7,6 εκατομμύρια πελάτες, ενώ η Εταιρεία διαχειρίζεται τα δίκτυα Υψηλής Τάσης στην Αττική και στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά. Με βάση τον αριθμό πελατών που εξυπηρετούνται και το συνολικό μήκος των γραμμών του δικτύου – 242.526 χλμ., σχεδόν 6 φορές o γύρος της γης – ο ΔΕΔΔΗΕ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες Εταιρείες Διανομής στην ΕΕ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ απασχολεί περίπου 5.820 εργαζόμενους άμεσα και άλλους 5.000 έμμεσα σε ολόκληρη τη χώρα. Το βασικό του έργο είναι η αποτελεσματική λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξη του δικτύου διανομής της χώρας, η διαχείριση των συστημάτων ηλεκτροδότησης των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών και η παροχή αμερόληπτης πρόσβασης στο Δίκτυο για όλους τους καταναλωτές ενέργειας, τους παραγωγούς διεσπαρμένης παραγωγής και τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας.

Το άρθρο περιλαμβάνεται στον τόμο GREEK ENERGY 2023 που εξέδωσε για δωδέκατη συνεχή χρονιά το energypress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου