Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

ΓΕΝΟΠ: Στον αέρα 1500 θέσεις εργασίας στο ΛΚΔΜ

Καμπάνα κινδύνου για απώλεια 1500 θέσεων εργασίας από το Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα αμέσως επόμενα χρόνια, έκρουσε το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, αλλά και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, στη συνέντευξη Τύπου  στην Πτολεμαΐδα, καθώς, όπως ανέφεραν, δεν χωράνε στον ενεργειακό σχεδιασμό ο ΑΗΣ Αμυνταίου- Φιλώτα, ο ΑΗΣ Καρδιάς και οι μονάδες 1 και 2 του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου.
Μόνο από τον ΑΗΣ Αμυνταίου και το ορυχείο Αμυνταίου θα χαθούν 800 θέσεις εργασίας, αν ο πρόεδρος της ΔΕΗ επιμείνει στην απόσυρση των δυο μονάδων του Αμυνταίου με τη συμπλήρωση των 32.500 ωρών λειτουργίας από το 2016.
Μονόδρομος λοιπόν για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, τους θεσμικούς φορείς της περιοχής και την τοπική κοινωνία είναι να μην αφήσουν να περάσει αυτός ο ενεργειακός σχεδιασμός και η βίαιη αποβιομηχάνιση της περιοχής.
Όπως τονίστηκε ωστόσο, η βίαιη απολιγνιτοποίηση δεν είναι θέμα μόνο της Δυτικής Μακεδονίας αλλά αφορά ολόκληρο τον ελληνικό λαό, καθώς αν δεν αλλάξει ο ενεργειακός σχεδιασμος η χώρα θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια ενεργειακό έλλειμμα.
 
(e-ptolemeos)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου