Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Χαιρετίζει η ΔΕΗ την υπογραφή νέου δανείου 180 εκατ. ευρώ με την ΕΤΕπ

Νέες δανειακές Συμβάσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων υπέγραψε σήμερα η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων της και την χρηματοδότηση νέων έργων.
Πρόκειται για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση χρηματοδότησης ύψους 180 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο πλαίσιο μιας συνολικής εγκεκριμένης από την Τράπεζα γραμμής χρηματοδότησης, ύψους 415 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δανειακή σύμβαση ύψους 235 εκατ. ευρώ είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2014.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Επιχείρηση, η γραμμή..
χρηματοδότησης των € 415 εκατ. αφορά επενδύσεις για την περίοδο 2013-2015 για τον εκσυγχρονισμό  και την ενίσχυση του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ηπειρωτικής και Νησιωτικής Ελλάδας.
Υπογράφηκαν επίσης δύο δανειακές συμβάσεις μεταξύ της κατά 100% θυγατρικής της εταιρίας Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, οι οποίες αφορούν  χρηματοδότηση μίας ομάδας Έργων με την γενική επωνυμία «Transmission I» ύψους €70 εκατ. και του έργου «Διασύνδεση των Κυκλάδων Φάση Α΄» ύψους €65 εκατ., τα οποία αποτελούν  υποσύνολα της συνολικής  εγκεκριμένης χρηματοδότησης  των € 140 εκατ. και € 130 εκατ.  αντίστοιχα, με χρονικό ορίζοντα αποπληρωμής των δανείων και για τις δύο συμβάσεις τα 20 έτη.
Ο Όμιλος ΔΕΗ διατηρεί μακρόχρονη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία αποτελεί στρατηγικό χρηματοδοτικό εταίρο, υποστηρίζοντας το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου σε έργα μεγάλης σημασίας για την οικονομία, τους Έλληνες καταναλωτές, την ασφάλεια εφοδιασμού της Χώρας και το περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου