Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΔΑΚΕ-ΕΚΑ:Η λαϊκή ετυμηγορία δεν παραφράζεται και οι ευθύνες δεν παραγράφονται

Οι επίδοξοι «παραχαράκτες» οφείλουν επιτέλους να καταλάβουν πως στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αυτά βρίσκονται στην εφαρμογή της πολιτικής τους
Είναι εθνικά και κοινωνικά ανεύθυνο, δημοκρατικά και πολιτικά αποτρόπαιο, η σημερινή κυβέρνηση να αναζητά «άφεση αμαρτιών» και να απεργάζεται τη νομιμοποίηση της καταστροφικής της πολιτικής εγκλωβίζοντας τους Έλληνες πολίτες σε «προκάτ» χαλκευμένα δημοψηφίσματα και ρητορικά ερωτήματα.
Δεν μπορεί κάποιοι να βάζουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα ενός ολόκληρου λαού προκείμενου να διασφαλίσουν την προσωπική πολιτική τους επιβίωση.
Οι ιστορικές κατακτήσεις της πατρίδας μας είναι κοινωνικά επιτεύγματα και δεν αποτελούν πεδίο για εκβιαστικά διλήμματα, παρασκηνιακές διαδικασίες, πολιτικούς λεονταρισμούς και πρακτικές τυχοδιωκτισμού.
Η κεντρική εθνική επιλογή για παραμονή της χώρας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης είναι δεδομένη. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγχέεται με την παραμονή του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία αλλά και την εμμονή του Πρωθυπουργού να διατηρήσει την «καρέκλα» του. Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια που καλλιεργεί πλήττουν καίρια τόσο τη δυναμική όσο και την προοπτική του ευρώ, ρίχνοντας για μια ακόμη φορά νερό στο μύλο των διεθνών κερδοσκόπων.
Η κυβέρνηση έχει απολέσει, εδώ και αρκετό καιρό, τη «λαϊκή δεδηλωμένη». Όσο και αν χρησιμοποιήσει το «τέχνασμα» του κοινωνικού αυτοματισμού, όσο και αν μεταχειρίζεται τους δημοκρατικούς θεσμούς ως «τρικ», δεν διαθέτει καμία κοινωνική νομιμοποίηση για να προχωρήσει.
Το αίτημα για εκλογές είναι επιτακτική εθνική ανάγκη.  
Οι κυβερνήσεις μπορεί να εκλέγονται για τέσσερα χρόνια αλλά υπάρχει και το πατριωτικό καθήκον, που υπαγορεύει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία όταν οι κρίσιμοι εθνικοί λόγοι το επιβάλλουν. 
Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.
Αυτά βρίσκονται μόνο στην ακολουθούμενη πολιτική.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΕΚΑ
                                         Ο Γραμματέας Γιάννης Βασιλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου