Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Η αξιοπρέπεια και η κοινωνική δικαιοσύνη πρέπει να επιστρέψουν στους χώρους εργασίας

Η αυθαιρεσία των μεγαλοεργοδοτών επεκτείνεται σε κάθε χώρο δουλειάς απειλώντας να ισοπεδώσει ότι έχει απομείνει ως εργασιακό δικαίωμα και κοινωνική κατάκτηση.

Με όχημα μια ανάλγητη ιδεοληψία για την ανταγωνιστικότητα και «άλλοθι» την μνημονιακής έμπνευσης δαιμονοποίηση του εργασιακού κόστους επιχειρούν να υφαρπάξουν και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας από τα εργατικά νοικοκυριά της χώρας. Μετά τους απαράδεκτους νόμους της τελευταίας διετίας που μετέτρεψαν το μισθό σε «χαρτζιλίκι φτώχειας» και τις συντάξεις σε «φιλοδώρημα ανέχειας» συνεχίζουν την καταστροφική τους πολιτική με αποκλειστικό στόχο τη «βαλκανοποίηση» της αγοράς εργασίας.

Μερική απασχόληση, επιχειρησιακές συμβάσεις και εκ περιτροπής εργασία διαμορφώνουν ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Οι φθηνές και αναίτιες μαζικές απολύσεις γίνονται σκληρή πραγματικότητα, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι πολλαπλασιάζονται σε όλους τους κλάδους και η «μαύρη εργασία» εξαπλώνεται, την ώρα που το ΣΕΠΕ απονευρωμένο από τις κυβερνητικές αποφάσεις αδυνατεί να εγγυηθεί εκείνα που μέχρι χθες φάνταζαν αυτονόητα. Η ΕΓΣΣΕ, ο θεμέλιος λίθος του κοινωνικού κράτους, υπονομεύεται από το ψευδεπίγραφο δίλημμα της «χρεοκοπίας» και θυσιάζεται για να εξευμενίσουν δήθεν κάποιοι τις «αγορές». 

Οι συνάδελφοί μας στην  Ελληνική Χαλυβουργία και το ΙΓΜΕ, στην Ελευθεροτυπία και το Alter, στο Alexpak και το Notos Galleries, στο Ερρίκος Ντυνάν και το Ωνάσειο, στην Alapis και τη Γερολυμάτος Cosmetics καθώς και σε πολλές άλλες επιχειρήσεις βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα» παλεύοντας καθημερινά για να διασφαλίσουν το δικαίωμα στην επιβίωση.

Η ΔΑΚΕ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας συμμετέχει δυναμικά και αποφασιστικά στην ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ της 17ης του Γενάρη. Για πρώτη φόρα μετά από πολλά χρόνια οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της Αττικής βρίσκουν κοινό βηματισμό και συγχρονίζουν τη δράση τους απέναντι στον αντεργατικό παραλογισμό της κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών, στέλνοντας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα ενότητας, ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ…Τα διάσπαρτα ρυάκια αντίστασης πρέπει να γίνουν ένας χείμαρρος ανατροπής.   

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια σε όλους εκείνους που επιβουλεύονται να καταντήσουν τους εργαζόμενους σε σκλάβους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να ανατρέψουμε τη «στάση πληρωμών» που έχουν κηρύξει οι μεγαλoεργοδότες προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ πρέπει να αντισταθούμε στο «κούρεμα» των μισθών και της αξιοπρέπειας μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στους δρόμους της δημιουργίας και της κοινωνικής συνοχής διεκδικώντας αυτά που μας ανήκουν.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΕΚΑ
Ο Γραμματέας Γιάννης Βασιλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου