Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ: Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΟΥ «ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΗΛΙΟΥ» ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ

H αναλγησία και η αποσύνθεση της παρούσας διοίκησης στη ΔΕΗ έχει φτάσει σε μέγιστο βαθμό αφού επιμένει να καταπατά με ανερυθρίαστο τρόπο το δημοκρατικό διάλογο ανάμεσα στην ίδια και στην ψυχή της, που είναι οι εργαζόμενοι.
Η πτωτική πορεία της ΔΕΗ δείχνει να μην έχει τέλος και ο χρυσοπληρωμένος διευθύνων σύμβουλος που την διοικεί,  έχει αφιερωθεί  με πίστη και αφοσίωση στην υλοποίηση αποτέφρωσης της Επιχείρησης.
Ο  «αγαπημένος» των αγωνιστών και οπαδών του «πρασίνου ήλιου», κ.Ζερβός, χωρίς αιδώ και με αυθαίρετες κινήσεις προχωρά σε πρόχειρη αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της ΔΕΗ αλλά και σε νέο φιλοπασοκικό αναδιαρθωτικό οργανόγραμμα.

Συνειδητά ο κος Ζερβός αδιαφορεί να καταθέσει τις απόψεις του στους εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων ώστε να ενημερώσει τους σχεδιασμούς(;) που υποτίθεται ότι έχει οραματιστεί.
Η αδυναμία του να παράγει αναπτυξιακό έργο, η αποφυγή δημιουργίας επιχειρησιακού σχεδίου με ορισμένο χρονοδιάγραμμα, η αντιδημοκρατική του νοοτροπία αλλά και η υποκριτική του έννοια, πως θα σώσει την Επιχείρηση τον κάνει ακόμη πιο καταστροφικό και αλαζονικό.
Το τσεκούρωμα μισθών και εργασιακών κεκτημένων, το οικονομικό Βατερλό των κερδών της ΔΕΗ δεν αρκούν στη διοίκηση Ζερβού αλλά προχωρά και στον διορισμό ημετέρων και κομματικών εγκαθέτων λειτουργώντας με όρους περασμένων δεκαετιών με στόχο να καλύψει την διοικητική του αποτυχία αλλά παράλληλα να φανεί συνεπής σε όσους  υπουργούς τον κατευθύνουν προς το ξεπούλημα και διάλυση της ΔΕΗ.
Η ΔΕΗ δυστυχώς μετασχηματίζεται και αλλάζει προς το χειρότερο και κυρίως αυτό συμβαίνει διότι η πολιτική ηγεσία και διοίκηση της Επιχείρησης είναι ανεύθυνη και αναποτελεσματική και  δεν αντιλαμβάνονται τον διαδραστικό και σημαντικό ρόλο που παίζουν οι εργαζόμενοι.
Η σημερινή απαράδεκτη  διοίκηση της ΔΕΗ απέδειξε ότι συμμαχεί με ΘΕΟΥΣ… και ΔΑΙΜΟΝΕΣ ώστε να ικανοποιήσει αιτήματα και δόλιους σκοπούς των μνημονιακών φίλων της. Δεν τους ενδιαφέρει ο εργαζόμενος, η σωτηρία της ΔΕΗ, ούτε καν ο φορογδαρμένος καταναλωτής αλλά για το μόνο που καίγεται είναι η διατήρηση της γλυκιάς καρέκλας της εξουσίας και των προνομίων δεκάδων «πράσινων» golden boys που έχει δημιουργήσει. Όλα αυτά έρχονται σε ευθεία σύγκρουση με την μαχητική και δημιουργική νοοτροπία που διαθέτουν οι χιλιάδες πλέον κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι της Επιχείρησης.
 Η ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ με την υπευθυνότητα και την σοβαρότητα που έχει δείξει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια καταγγέλλει τα κομματικά παιχνίδια των επιτηδευματιών της πασοκικής εξουσίας και όσων την στηρίζουν άλλωστε εκτέθηκαν ανεπανόρθωτα με την μεροληπτική  στάση που έδειξαν σε άξια και ικανά στελέχη της Επιχείρησης όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Η ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ  θα είναι δίπλα στον εργαζόμενο και θα συνεχίσει με την αγωνιστική της δράση να ξεμπροστιάζει τις εκάστοτε διοικήσεις και ειδικά εκείνες που επιμένουν να μην ακολουθούν τις νόμιμες και δημοκρατικές διαδικασίες του διαλόγου και της λογικών προτάσεων.


                      Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ


 http://etedakedei.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου