Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

“ ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ” ΦΘΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ … ΕΣΩΣΑΝ.

του Γεν. Γραμματέα ΓΣΕΕ κ.Νικ.Κιουτσούκη

Μπορεί για την κυβέρνηση και τον κ. Παπαδήμο να μην υπάρχουν κόκκινες γραμμές προστασίας των Ελλήνων από την ΤΡΟΙΚΑ και τους ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ή γραμμές άμυνας στις ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ απαιτήσεις τους για κατάργηση των ελάχιστων δικαιωμάτων των εργαζομένων όπως αυτά απορρέουν από τις ΔΙΕΘΝΕΙΣ και ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ συνθήκες, για εμάς όχι μόνον υπάρχουν αλλά αποτελούν αιτία πολέμου εάν τολμήσουν να τα αγγίξουν.
Εδώ και δυο χρόνια, στο όνομα της ΣΩΤΗΡΙΑΣ δήθεν της χώρας, έχουν διαπραχθεί εγκληματικά πολιτικά και τεχνοκρατικά λάθη, τα οποία έχουν επιτείνει την ύφεση, έχουν εκτοξεύσει την ανεργία, μείωσαν δραματικά την κατανάλωση και οδήγησαν την πραγματική οικονομία στην καταστροφή.
Σήμερα εμφανίζονται όλο και περισσότεροι ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ, οι οποίοι ζητούν να καταργηθεί ο 13ος και 14ος μισθός, η ωρίμανση και ο κατώτατος μισθός ασφαλείας, ζητήματα τα οποία άπτονται της υπογεγραμμένης εν μέσω κρίσης Ε.Γ.Σ.Σ.Ε από τους κοινωνικούς εταίρους και η οποία λήγει στις 31/12/12.
Απαιτούμε από όλους να σεβαστούν τις υπογραφές τους και την όποια αξιοπιστία θέλουν να έχουν στους εταίρους της Ε.Ε. να την τηρούν και απέναντι στους εταίρους στην χώρα μας.
Απαιτούμε από τους πολιτικούς να αντιληφθούν, ότι οι Έλληνες δεν αντέχουν άλλο και δεν μπορεί στο όνομα της ανταγωνιστικότητας να κατακρεουργούνται τα ελάχιστα όρια ασφαλείας και προστασίας των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.
Απαιτούμε απ’ αυτούς που εδώ και δυο χρόνια “ΕΠΑΙΖΑΝ” με τον κοινωνικό αυτοματισμό και ήταν υπέρμαχοι του ιδιωτικού τομέα εμφανιζόμενοι ως προστάτες των αδυνάτων, κατακεραυνώνοντας τους υπαλλήλους του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εάν τολμούν και δεν εκφράζουν το … ΣΥΣΤΗΜΑ, να βγουν από το καβούκι που έχουν κρυφτεί και να υπερασπίσουν αυτά που έλεγαν μέχρι χθες.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάθε πρωτοβουλία για ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ η οποία θα συνιστά κατ’ ουσία ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ, δεν θα στηριχθεί από τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις και από τους Βουλευτές του Κοινοβουλίου.
Το άρμεγμα της ΙΣΧΝΗΣ πλέον αγελάδας, των μισθωτών και των συνταξιούχων πρέπει να σταματήσει, να αναζητηθούν οι υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάντια της οικονομίας και να πληρώσουν αυτοί που συνεχίζουν να φοροδιαφεύγουν και να φοροκλέβουν.
Εάν δεν μπορούν να πουν ΟΧΙ σε αυτές τις παράλογες απαιτήσεις, σημαίνει ότι δεν είναι άξιοι να εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό και την Ελλάδα. Η καλύτερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν είναι να παραιτηθούν και τη λύση να την δώσει ο λαός.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν θα επωμιστούν την ευθύνη των λανθασμένων πολιτικών και των λανθασμένων επιλογών της ΤΡΟΙΚΑ και της κυβέρνησης που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία της χώρας και του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου