Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Στην χώρα της ατιμωρησίας οι στελεχάρες του ΠΑΣΟΚ το παίζουν και μάγκες



To θλιβερό περιστατικό με πρωταγωνιστή το κάποτε πανίσχυρο  στέλεχος του ΠΑΣΟΚ (στενός συνεργάτης του  Ανδρέα Παπανδρέου) και πρώην υπουργό Κίμωνα Κουλούρη προκάλεσε χθες αντιδράσεις και οργή σε απλούς αστυνομικούς και πολίτες, αλλά και στον πολιτικό κόσμο.
Ο κ. Κουλούρης παραβίασε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ερυθρούς σηματοδότες στο ύψος του Καλλιμάρμαρου και αρνούμενος, σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, να υποβληθεί σε έλεγχο από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. χτύπησε τον έναν από αυτούς με το αυτοκίνητό του, τραυματίζοντας τον στο πόδι.
Όπως κατέθεσαν οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ., ο κ.Κουλούρης αφού τούς «στόλισε» με διάφορους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, όπως “μ…να” και “τεμπέληδες”,  όταν ο ένας εκ των αστυνομικών προσπάθησε να τον εμποδίσει να φύγει, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ πάτησε γκάζι και τον χτύπησε με το αυτοκίνητο.
Για τον πρώην υπουργό, ωστόσο, δεν ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία για επίθεση και τραυματισμό αστυνομικού, καθώς το επεισόδιο θεωρήθηκε «πρόκληση τροχαίου ατυχήματος», το οποίο είναι πταίσμα. Έτσι, δεν κρατήθηκε στο Τμήμα, αλλά μεταφέρθηκε στην Τροχαία Καισαριανής, όπου, αφού υποβλήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση σε αλκοτέστ (το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό), αφέθηκε ελεύθερος.
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής και άλλων συνδικαλιστικών ενώσεων της ΕΛ.ΑΣ. που κάνουν λόγο για «κουκούλωμα» της υπόθεσης. «Στράφηκε εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν μπροστά του, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και σωματική ακεραιότητά τους. Γιατί δεν κινήθηκε η διαδικασία του Αυτόφωρου για αυτεπάγγελτα αδικήματα, όπως η αντίσταση και απείθεια;», υπόμνημά του ΣΕΦΑ προς την αρμόδια εισαγγελέα.
Η υπόθεση του Κίμωνα Κουλούρη, πέρα από τη γελοιότητα που κρύβει και πέρα από την αντιπάθεια που μπορεί να έχουν κάποιοι στο πρόσωπο του πρώην υπουργού, έχει ένα πολύ σοβαρό μήνυμα. Κι έρχεται να «δέσει» με την άλλη υπόθεση που είναι τις τελευταίες ημέρες στο προσκήνιο, αυτό των «αποκαλύψεων» που δήθεν έκαναν ή θα έκαναν οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης.
Το ερώτημα που τίθεται είναι προφανές: Υπάρχει ατιμωρησία στην Ελλάδα; Υπάρχουν «προστάτες» κάποιων μεγαλόσχημων ώστε να μην πηγαίνει κανείς φυλακή;
Φαντάζεστε τι θα συνέβαινε σε εσάς αν κτυπούσατε κάποιον αστυνομικό που θα σας είχε σταματήσει για τροχαίο; Ο πρώην βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ όμως πήγε μια βόλτα στην τροχαία Καισαριανής, όπου λέγεται ότι τον είχε… από κοντά ανώτερος αξιωματικός, έκανε την κατάθεσή του και πήγε σπίτι του. Να υποθέσουμε ότι έχοντας το δικαίωμα της μιας τηλεφωνικής κλήσης θα πήρε κάποιον υπουργό για να «καθαρίσει» για πάρτη του. Έτσι ο κ. Κουλούρης πήγε σπίτι του και οι αστυνομικοί δεν αποκλείεται να… διωχθούν για το γεγονός ότι σταμάτησαν να ελέγξουν μια Μερσεντές που περνούσε τα φανάρια προκλητικά.
Να φανταστώ ότι κι εγώ αν απόψε το βράδυ περάσω με κόκκινο, δε σταματήσω στον έλεγχο της αστυνομίας, όταν με σταματήσουν δεν έχω ούτε ένα χαρτί μαζί μου και τελικά πατήσω και κάποιον αστυνομικό, θα τύχω της ίδιας μεταχείρισης. Μπορεί να πάμε και για κανένα ποτό άραγε;
Καραμπινάτη, λοιπόν, υπόθεση ατιμωρησίας ενός προβεβλημένου προσώπου, ενός πολιτικού που δεν είχε ούτε καν βουλευτική ασυλία. Αντιμετωπίζεται όμως ως πολιτικός που κάνει ότι θέλει και δεν υπολογίζει νόμους κι αρχές. Σε άλλες χώρες ακόμη και πρωθυπουργοί πάνε στα δικαστήρια και καταδικάζονται κι εδώ είναι ταμπού να καθίσει στο εδώλιο κάποιος πολιτικός.
Στην υπόθεση των οικονομικών εισαγγελέων γεννήθηκαν οι προσδοκίες ότι κάτι επιτέλους θα έβγαινε στο φως. Οι υποθέσεις που χειρίζονται οι κ. Πεπόνης και Μουζακίτης «καίνε», οι ίδιοι εμφανίζονταν αποφασισμένοι και… τρελοί και έτσι οι Έλληνες περίμεναν κάτι καλύτερο, ίσως μια επιχείρηση… Ντι Πιέτρο α λα ελληνικά.
Αντ’ αυτού από την προηγούμενη Πέμπτη είδαμε υπεκφυγές, δήθεν αποκαλύψεις για κάποιους υπηρεσιακούς παράγοντες που τηλεφώνησαν κι άσκησαν πίεση κι άλλα τέτοια νεφελώδη. Ούτε καν τα υπομνήματα δεν είδαμε, ούτε και περιμένουμε τίποτε καινούργιο από τις νέες κλήσεις τους στον Αρειο Πάγο. Μάλιστα, είναι τόσο εκνευρισμένοι στον Άρειο Πάγο και την κυβέρνηση πολλοί, που δεν αποκλείεται οι οικονομικοί εισαγγελείς να πάρουν σύντομα πόδι.
Συμπέρασμα: Οι πιέσεις, οι υπαγορεύσεις και οι ωμές παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης έπεσαν και πάλι στο κενό. Και οι υποθέσεις θα μείνουν στο σκοτάδι.
Η ελληνική κοινωνία εδώ και χρόνια απαιτεί να πάει κάποιος φυλακή, ζητά δικαιοσύνη και αισθάνεται αδικημένη διότι μόνο αυτή διώκεται. Παρ’ όλα αυτά προκλητικά οι πολιτικοί (σε αγαστή συνεργασία με τους δικαστικούς) κουκουλώνουν υποθέσεις. Κι όλα αυτά έρχονται την ίδια στιγμή που ο ηγούμενος Εφραίμ (καλώς ή κακώς) πάει φυλακή ενώ οι ποινικές ευθύνες πολιτικών έχουν παραγραφεί.
Κωμωδία, λοιπόν, στην πλάτη του ελληνικού λαού. Που τι θα περιμένει τα επόμενα χρόνια όταν θα ανοίξουν υποθέσεις για τις ευθύνες που είχαν οι κυβερνώντες για το κατάντημα της χώρας; Τι να περιμένουν άραγε για τα εγκλήματα της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ;
Όταν μια απλή υπόθεση τροχαίας παράβασης γίνεται εξόφθαλμο κουκούλωμα, πως έχουμε όλοι την απαίτηση να στηθούν Ειδικά Δικαστήρια για την καταστροφή της χώρας;

Αριστερός Ψάλτης (WWW.ANTINEWS.GR)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου