Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ:Καταστροφικό το δίδυμο Παπακωνσταντίνου-Ζερβού που οδηγούν στο γκρεμό τη ΔΕΗ



Επικίνδυνος, προκλητικός και αμετανόητος παραμένει o σημερινός μνημονιακός Υπουργός, κ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος με πλαστά στοιχεία έφερε το ΔΝΤ, την Τρόικα και μαζί τους, την δυστυχία στην πατρίδα μας.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου ως γνήσιος εκφραστής του μνημονίου και των διεθνών κερδοσκόπων συνεχίζει να επιθυμεί τον τεμαχισμό της ΔΕΗ και του προσωπικού της, με προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες :
 - Περί πλεονάζον εργασιακού δυναμικού και μεγάλου λειτουργικού κόστους.
 - Με την αναδρομική εφαρμογή των μισθολογικών μειώσεων (έξι μισθοί κόπηκαν).
 - Με ξεπούλημα λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών Μονάδων Παραγωγής.
 - Με περικοπές δήθεν προνομίων (υπερωρίες, εκτός έδρας, μειωμένο τιμολόγιο).
Να θυμίσουμε μόνο στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι υποκρίνεται και ξεχνά το ψευτοσοσιαλιστικό και «στημένο» αγωνιστικό του παρελθόν όταν παραποιεί την αλήθεια και βαπτίζει τις κομματικές μπούκες που έκανε επί διοίκησης Αθανασόπουλου παρέα με πολλά μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ (Σαχινίδης, Διαμαντίδης, Ξενογιαννακοπούλου) αλλά και με τον σημερινό Πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ «ως ένδειξη συμπαράστασης σε  κατάληψη κτιρίου»!!!
Τώρα βέβαια από την καρέκλα της εξουσίας ο τωρινός ΥΠΕΚΑ αρέσκεται σε αυστηρές υποδείξεις με σκοπό όμως την διάλυση και πώληση της ΔΕΗ για την εξυπηρέτηση περίεργων συμφερόντων και μετατρέποντας την Επιχείρηση σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
Ξεχνάει ο κ. Παπακωνσταντίνου ότι με την προτροπή, του πρώην πρωθυπουργού, Γ. Παπανδρέου από τη βήμα της Βουλής και με την συνδρομή «φωτισμένων» συνδικαλιστών πολέμησαν λυσσαλέα την αναπτυξιακή πολιτική Αθανασόπουλου.
Βέβαια μεγάλες ευθύνες υπάρχουν και στην ηγεσία της ΓΕΝΟΠ που τα τελευταία δύο χρόνια είναι επιλεκτική, η αγωνιστικής δράση της, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και επιδερμικά αντιπολιτεύεται τον κ. Παπακωνσταντίνου ενώ αφήνει στο απυρόβλητο τον  αγαπημένο της  Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Αρ. Ζερβό.
Όλοι ομολογούν δημόσια  δικαιώνοντας πανηγυρικά τη ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ που επανειλημμένα ανακοίνωνε πόσο αναποτελεσματική, αποτυχημένη και καταστροφική είναι η   διοίκηση του κ. Αρ. Ζερβού που έχει φέρει σε δεινή οικονομική θέση τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ και  σε συνδυασμό με το βούλιαγμα της μετοχής, ή άλλοτε κερδοφόρα Επιχείρηση του ελληνικού λαού να κινδυνεύει άμεσα με χρεοκοπία.
Το πιο οδυνηρό όμως είναι ότι οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση βιώνουν με απάνθρωπο τρόπο την αδράνεια της τωρινής διοίκησης με αποτέλεσμα να γίνονται θύματα:
- Άδικων και αλλεπάλληλων μισθολογικών μειώσεων ενώ  ακόμη αναρωτιούνται οι συνάδελφοι γιατί δεν υπογράφεται συλλογική σύμβαση εργασίας.
 - Να έχουν στοχοποιηθεί εσκεμμένα χιλιάδες συνάδελφοι στα μάτια των τροικανών και των κομμάτων του μνημονίου που  με την δουλική  συμπεριφορά του, ο Διευθύνων Συμβούλος της ΔΕΗ  να δηλώνει πρόθυμος ώστε να ικανοποιήσει τις αντεργατικές απαιτήσεις του ΥΠΕΚΑ(εφαρμογή εφεδρείας, περικοπές μισθών, μειωμένο τιμολόγιο, ξεπούλημα Μονάδων).
 -  Να διαλύεται και να μη υπερασπίζεται τον ασφαλιστικό φορέα και τις παροχές του(συντάξεις, εφάπαξ, φάρμακα, βρεφονηπιακοί σταθμοί, κατασκηνώσεις) και ο κ. Ζερβός να παραμένει ένα απλός θεατής.
- Δεν έχει κανένα αναπτυξιακό πλάνο και επιχειρησιακό σχέδιο για την βιωσιμότητα της ΔΕΗ

Βέβαια επειδή η θητεία του βρίσκεται ήδη σε αντίστροφη μέτρηση, οι μέντορες του σοσιαλισμού πρόβλεψαν και έχουν βρει τον αντικαταστάτη του.  
Ούτε ο Θεός ή ο… Θέος δεν τους σώνει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου