Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ν. Κιουτσούκης: "Οι πρόθυμοι είναι συνένοχοι στο έγκλημα"

H Kυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και όσοι θεωρούν δεδομένους τους συνδικαλιστές εκπρόσωπους των εργαζομένων, πλανώνται πλάνην οικτράν.
Το Σ.Κ. της ΔΑΚΕ είναι η φωνή της κοινωνίας των εργαζομένων προς τα κόμματα και όχι η φωνή των κομμάτων προς την κοινωνία των εργαζομένων.
Όσοι Κυβερνητικοί και άλλοι παράγοντες επενδύουν στην φιλοσοφία του «ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ» σύντομα θα κριθούν γιατί αυτό δεν είναι πολιτική αλλά τζόγος.
Όσα ‘εξαπτέρυγα’ ή ‘πρόθυμοι’ αγωνιούν και βιάζονται να συναινέσουν και να συνδιαχειριστούν το ξεπούλημα των Επιχειρήσεων Κοινής Οφέλειας, θα είναι συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται.
Όσοι συνεχίζουν να βάζουν στην «κλίνη του προκρούστη» εργασιακά δικαιώματα για να εξυπηρετήσουν διεθνείς και εγχώριους εκβιαστές, τοκογλύφους τάχα επενδυτές, θα χάσουν τη νομιμοποιητική τους βάση και θα ψάχνουν ψηφοφόρους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Όσοι φορείς, πολιτικοί και άλλοι ‘βιάζουν’ συστηματικά με δηλώσεις και με παρεμβάσεις και με έργα την συνείδηση των πατριωτών χρησιμοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό, απέναντι στους σκληρά εργαζόμενους Έλληνες για χάρη των οικονομικών και άλλων συμφερόντων, καταπατώντας το Σύνταγμα και υποθηκεύοντας το παρόν και το μέλλον μας, αργά ή γρήγορα θα λογοδοτήσουν.
Όσοι εκλεγμένοι από τον Ελληνικό λαό πολιτικοί δεν αντιλαμβάνονται ότι η διάσωση της Ελλάδας πρέπει να πραγματοποιηθεί με αξιοπρεπείς και όρθιους τους Έλληνες που τους ψήφισαν, προφανώς παίζουν το ρόλο των σύγχρονων δοσίλογων του έθνους.
Η ελληνική επικράτεια δεν μπορεί και δεν πρέπει να μετατραπεί σε «κινούμενη
άμμο» για τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει να εξελιχθεί σε «γη της επαγγελίας» για τους διεθνείς κερδοσκόπους και τους «κρατικοδίαιτους εργολάβους».
Η αξιωματική αντιπολίτευση οφείλει να συνεχίσει να επιτελεί το θεσμικό της ρόλο, να επικεντρωθεί στον έλεγχο της νομοθετικής εξουσίας και να συνεχίσει την δράση της κατά του μνημονίου κατοχής και κατά του μεσοπρόθεσμου προγράμματος ξεπουλήματος των ‘ασημικών’ της πατρίδας μας. Καμία συναίνεση σ’ αυτούς που παρέδωσαν τα κλειδιά της χώρας στα ξένα συμφέροντα.
Η σύσκεψη των Ομοσπονδιών μελών της Γ.Σ.Ε.Ε. ήταν το πρώτο βήμα για τη μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση του Μνημονίου, των αποτυχημένων πολιτικών επιλογών της και των μαριονετών του συστήματος.
Το συλλαλητήριο των συνδικάτων στις 4 Ιούνη και οι αγωνιστικές αποφάσεις των Ομοσπονδιών των ΔΕΚΟ με το συντονισμό της Γ.Σ.Ε.Ε. θα είναι η απαρχή της οργανωμένης αντίδρασης και αντίστασης των εργαζομένων, ενάντια στην ανάλγητη πολιτική και την σκληρότητα των μέτρων του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
Η 9η και η 15η Ιούνη πρέπει να είναι το «ράπισμα» στις Νεοφιλελεύθερες πολιτικές και στους εκφραστές του Μνημονίου. Όσοι όμως θεωρούν ότι έχουν την πολιτική αλλά κυρίως την κοινωνική νομιμοποίηση για να εκποιήσουν τη δημόσια περιουσία, τους οργανισμούς κοινής oφέλειας και να επιστρέψουν τους εργαζόμενους στον διαφαινόμενο Εργασιακό μεσαίωνα, δεν έχουν παρά να προχωρήσουν στο συνταγματικό θεσμό του δημοψηφίσματος.
Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
Σε κάθε περίπτωση οφείλουν όλοι τους να μην ξεχνούν ότι βάσει του Συντάγματος υπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών και ότι η Ελλάδα Ανήκει στους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου