Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ/ΕΤΕ-ΔΕΗ"



Συνάδελφοι
Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων/ΕΤΕ-ΟΜΙΛΟΥ-ΔΕΗ μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, αποδεδειγμένα έδωσε το παρόν σε κάθε δράση, σε κάθε εποχή και με κάθε κυβέρνηση και δεν έλειψε ποτέ από κανέναν αγώνα!  Απόδειξη.. είναι ότι :
Δεν ψήφισε ποτέ την διάσπαση της Επιχείρησης εν αντιθέσει με τις σημερινές κλωνοποιημένες ψευτο-αριστερές συνδικαλιστικές παρατάξεις της πρώην ΠΑΣΚΕ (ΕΑΜΕ, ΜΕΤΑ, ΣΑΔ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, ΕΠΑΔ), οι οποίες με την δική τους ψήφο σε όλα τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια όργανα έδωσαν την χαριστική βολή στον δημόσιο και κοινωνικό ρόλο του Ομίλου ΔΕΗ αλλά κυρίως υπονόμευσαν τα εργασιακά μας δικαιώματα.
Δεν ψήφισε ποτέ την πώληση του ΑΔΜΗΕ.
Δεν ψήφισε την μνημονική Σ.Σ.Ε. του 2012 που επικαιροποίησε τα μνημόνια της ΔΕΗ και περιέκοψε κατά 40% τους μισθούς μας.
Δεν ψήφισε την ίδρυση νέας εταιρίας από κοινού στην Εμπορία.
Δεν ψήφισε την παραχώρηση των ταμειακών διαθεσίμων του Ταμείου μας.
Σήμερα,  η εφαρμογή του αριστερού νεοφιλελευθερισμού που μαστίζει την κοινωνία, στέλνοντας την στην απόγνωση και το μαρασμό, δεν βρίσκει δυστυχώς ούτε έναν επικριτή από τις ιδεολογικά προσκείμενες και φιλοκυβερνητικές παρατάξεις.

Αντιθέτως, συνωστίζονται σε κομματικά γραφεία, υπό την πίεση Διοίκησης και Κυβέρνησης και ενώνουν τις ετερόκλητες δυνάμεις τους, για να εξοφλήσουν κομματικά και προσωπικά γραμμάτια, εις βάρος των συμφερόντων των εργαζομένων.

Έτσι έμαθαν να πράττουν πάντα, έτσι κάνουν και τώρα.

Συνάδελφοι
Το νέο ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (Ν. 4336/2015) και η επικαιροποίηση που έγινε με νομοθετήματα δυστυχώς προβλέπει μεγάλες και αρνητικές αλλαγές στην πορεία της Επιχείρησης.
Συγκεκριμένα:

·           Το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ, μέσω του κράτους, σε Στρατηγικό Επενδυτή ή ακόμη και την πλήρη πώλησή του στο 100%.

·           Παραχωρεί και το 34% της ΔΕΗ, συν το 17%, που υπάρχει στο νέο υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, πουλώντας ουσιαστικά το σύνολο των μετοχών του Ομίλου ΔΕΗ.

·           Χαρίζει το 50% της Παραγωγής και της Εμπορίας στους ιδιώτες ως το 2020, χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

·           Νομοθετεί το μοντέλο ΝΟΜΕ, που πουλά κάτω του κόστους τη λιγνιτική και υδροηλεκτρική ισχύ στου ιδιώτες.

·           Η Διοίκηση της ΔΕΗ παραχωρεί τα εργοστάσια και τα ορυχεία της, σε ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς, μέσω κοινοπρακτικών σχημάτων, αφού τους δίνει την πλειοψηφία των μετοχών και το μάνατζμεντ.


Όλα αυτά αποδεικνύουν, ότι μόνο μια «αριστερή» κυβέρνηση μπορεί να περάσει τόσα αντεργατικά μέτρα χωρίς καμία αντίδραση, για αυτό το λόγο άλλωστε καθοδηγεί τα φίλα προσκείμενα σε αυτή συνδικάτα, μέσω της ένωσης τους που επιβάλει.
Οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού περί παραμονής του ομίλου ΔΕΗ στον έλεγχο του κράτους, αποδείχτηκαν ψεύτικα λόγια του αέρα.
 
 
ME AΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 8 και 9 ΙΟΥΝΙΟΥ
την "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ/ΕΤΕ-ΔΕΗ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου