Τρίτη 10 Μαΐου 2016

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΜΕ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ /ΔΕΔΔΗΕ
H Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων με σεβασμό προς την Επιχείρηση και το Προσωπικό της, παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο που εγγυάται το αποτέλεσμα της νίκης στις εκλογές  που θα γίνουν στις 18 Μαΐου για την ανάδειξη του εκπροσώπου στο Δ.Σ. του ΔΕΔΔΗΕ  στη κρίσιμη περίοδο που διανύουμε για την Εταιρία, τη Κοινωνία και το Συνδικαλισμό.
Η συγκρότηση του ψηφοδελτίου είναι αποτέλεσμα της δυναμικής που αναπτύχθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα σε συνδυασμό με την επιτυχημένη και αμερόληπτη εκπροσώπηση κατά το διάστημα της πρώτης θητείας από τη δημιουργία του ΔΕΔΔΗΕ. 

Συμμετέχουν υποψήφιοι από όλες τις δραστηριότητες και βαθμίδες της εταιρίας, με έντονη επαγγελματική και ..κοινωνική παρουσία και προσφορά, με τεχνική εμπειρία, με επιστημονική και επαγγελματική γνώση, καθώς και εκπρόσωποι της νέας γενιάς.
Ο αγώνας των εργαζομένων στην μεγαλύτερη επιχείρηση του Ελληνικού δημοσίου, είναι ένας αγώνας που δίδεται με όρους κοινωνίας και όχι συντεχνίας, μιας και το ηλεκτρικό ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό και στοιχείο πολιτισμού και όχι εμπόρευμα των κερδοσκόπων και των πάσης φύσεως συμφερόντων. Και ταυτόχρονα ένας αγώνας και μια συνεχής μάχη από τη μοναδική πραγματικά ενεργή συνδικαλιστική οργάνωση της πατρίδας μας.
Το Συνδικαλιστικό Κίνημα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ανάσχεση όλων εκείνων των πολιτικών που δημιουργούν ή εντείνουν τα κοινωνικά, παραγωγικά και αναπτυξιακά αδιέξοδα.
Έναν αγώνα για κοινωνική και εργασιακή δικαιοσύνη, παραγωγική ανασυγκρότηση και βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική κόντρα στην αδιαφάνεια, τον παρασιτισμό, τη διασπάθιση, τη σπατάλη ή την εκποίηση του δημοσίου πλούτου.
Έναν αγώνα απέναντι στην ακραία αριστερή νεοφιλελεύθερη λιτότητα και όλους εκείνους που "ορέγονται" να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα φθηνού εργασιακού κόστους, σε ένα κράτος μέλος της Ε.Ε. που θα εξαιρείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Μοντέλο και Κεκτημένο.
 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων μακριά από κομματικές σκοπιμότητες, αποδεδειγμένα έδωσε το παρόν σε κάθε δράση, σε κάθε εποχή και με κάθε κυβέρνηση και δεν έλειψε ποτέ από κανέναν αγώνα!
• Δεν ψήφισε ποτέ την διάσπαση της Επιχείρησης.
• Δεν ψήφισε ποτέ σε κανένα όργανο την πώληση του ΑΔΜΗΕ αλλά αντιθέτως ο εκπρόσωπός στο Δ.Σ. μαζί με την ΓΕΝΟΠ έκαναν ακόμη και αγωγή στην ίδια την διοίκηση της Εταιρίας.
• Δεν ψήφισε την μνημονική Σ.Σ.Ε. του 2012 που επικαιροποίησε τα μνημόνια της ΔΕΗ και περιέκοψε κατά 40% τους μισθούς μας.
• Δεν ψήφισε την ίδρυση νέας εταιρίας από κοινού στην Εμπορία.
• Δεν ψήφισε την παραχώρηση των ταμειακών διαθεσίμων του Ταμείου μας.
Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων/ΔΕΔΔΗΕ πιέζει διαχρονικά την Διοίκηση και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς για την εφαρμογή του υφιστάμενου πλαισίου υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία, για την αύξηση και όχι μείωση των πόρων, και θα παλέψει για να υπάρξουν Γιατροί Εργασίας, Τεχνικοί Ασφάλειας, επιτροπές ΥΑΕ σε όλους τους χώρους εργασίας, όπως επίσης εκπαίδευση και εξοπλισμός, προκειμένου να μην έχουμε άλλες χαμένες ζωές συναδέλφων και να ελαχιστοποιηθούν τα εργατικά ατυχήματα.
 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Η Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Εργαζομένων παλεύει,  διεκδικεί αλλά και πέτυχε  με στοχευόμενες και αποτελεσματικές δράσεις:
-   Την προστασία των εργαζομένων από την εργοδοτική  και εργολαβική αυθαιρεσία και παράλληλα  κατορθώσαμε να μην γίνει  καμία μείωση  ή πάγωμα των μισθολογικών προαγωγών όλου του προσωπικού.
-      Με τις συνεχόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις καταρθώσαμε την πρόσληψη δεκάδων νέων συναδέλφων στο ΔΕΔΔΗΕ.
-      Πρωταγωνιστήσαμε με αποτεσματικότητα στην υπογραφή μιας επιτυχημένης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τηρουμένων των αναλογιών ενώ με την συμπληρωματική συλλογική σύμβαση εργασίας του 2016 διορθώθηκαν πολλές αδικίες του παρελθόντος.  
-    Στη Σ.Σ.Ε. καταφέραμε να κρατήσουμε τους μισθούς μας σταθερούς, συνεχίζοντας πάντα να δίδονται τα μισθολογικά κλιμάκια (αύξηση 8% την τριετία), διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που παραπληροφορούσαν τους εργαζόμενους περί του αντιθέτου, για ιδίων όφελος.
-  Πετύχαμε με τη Συλλογική Σύμβαση του 2015, να αρθεί η αδικία προς τους συναδέλφους εναερίτες, επιλύοντας οριστικά το σοβαρό πρόβλημα της παροχής του επιδόματος επικίνδυνης εργασίας 15% στην κατηγορία Τ4Α, ανεξαρτήτως της ένταξής τους στο καθεστώς των ΥΒΑΕ.
Εκτός των παραπάνω, πετύχαμε για πρώτη φορά και τη θεσμοθέτηση του λεγόμενου κοινωνικού μισθού (τροφείο), ένα πάρα πολύ μεγάλο βοήθημα για τους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ και ειδικότερα του ΔΕΔΔΗΕ  στη δύσκολη συγκυρία που περνάμε.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Ο αγώνας όμως για την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ/ ΔΕΔΔΗΕ δεν τελείωσε:
Γιατί οι κυβερνήσεις αλλάζουν, αλλά τα σχέδια αποκρατικοποίησης του Ομίλου ΔΕΗ παραμένουν και επανασχεδιάζονται, με  διαφορετικούς πρωταγωνιστές, αλλά ίδιους αγοραστές γιατί η νέα κατά τα άλλα «αριστερή» κυβέρνηση έχει καινούργια σχέδια ιδιωτικοποίησης του
Oμίλου ΔΕΗ. Θα αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα  και αυτή τη νέα νεοφιλελεύθερη αριστερή λαίλαπα με σεβασμό στις αποφάσεις της πλειοψηφίας, σε ένα δημοκρατικό πλαίσιο, και απεγκλωβισμένοι από  τις κομματικές εξαρτήσεις.
Σας καλούμε όλες και όλους να συμμετέχετε μαζικά στις εκλογές κοινωνικοποίησης για την ανάδειξη ενός εκπροσώπου αξιόπιστου, ασυμβίβαστου, μαχητικού, από τη καρδιά του εργατικού δυναμικού ο οποίος θα εκπροσωπήσει επάξια, δυναμικά, αποτελεσματικά και αμερόληπτα το σύνολο των εργαζομένων, και κάθε έναν χωριστά.
-       ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΗ
      ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ!!!
-       ΣΤΙΣ 18 ΜΑΙΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ/ ΔΕΔΔΗΕ

                               ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   Δ.Α.Κ.Ε/ΔΕΔΔΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου