Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Η Μέρκελ «κουνάει το δάχτυλο» για τις απεργίες στην Ελλάδα


Η Μέρκελ «κουνάει το δάχτυλο» για τις απεργίες στην Ελλάδα
Επικριτική όσον αφορά στις απεργίες των εργαζομένων στην Ελλάδα εμφανίστηκε σήμερα η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.
Μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η κα Μέρκελ επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές εργασίας στην Ελλάδα προκειμένου να αναχαιτιστεί η υψηλή ανεργία, ενώ χαρακτήρισε αρνητική την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα και παραδέχτηκε πως τα οικονομικά βάρη δεν μπορεί να πέφτουν μόνο σε μισθωτούς και συνταξιούχους.
Όπως υποστήριξε, οι δυσκολίες της χώρας ξεκίνησαν όταν το έλλειμμα έφτασε το 15% και οι αγορές έπαψαν να της δανείζουν, προσθέτοντας παράλληλα ότι κανείς δεν επέβαλε στην Ελλάδα περιορισμούς.

«Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που πάει να γίνει μια ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα να γίνονται απεργίες. Δεν είναι δυνατόν τα μέσα μαζικής μεταφοράς να μην μπορούν να εισπράξουν τα κόμιστρα και οι φορολογικές υπηρεσίες να μην μπορούν να εισπράξουν τα έσοδα σε ένα κράτος που είναι υδροκέφαλο. Αν αυτά τα πράγματα στην Ευρώπη δεν μπορούμε να τα λέμε φιλικά ο ένας στον άλλον και αν όταν τα λέμε μας αντιμετωπίζουν σαν Αρειανούς, δεν πρόκειται να προχωρήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα Καγκελάριος.

 
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου