Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

A. ZEΡBOΣ: Ολα νόμιμα για την οικία Αγγελοπούλου

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός απάντησε με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή σε ερώτηση που είχε κατατεθεί από τον βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη αναφορικά με το πως υπολογίζεται το ειδικό τέλος ακινήτων της οικίας Αγγελοπούλου.
«Δεν έχει γίνει ψευδής δήλωση για τη χρήση της οικίας Αγγελοπούλου και ορθώς ηλεκτροδοτείται από παροχή Μέσης Τάσης και με τιμολόγιο γενικής χρήσης». Υπενθυμίζεται πως το θέμα προέκυψε μετά από δημοσίευμα σε κυριακάτικη εφημερίδα, στο οποίο η οικογένεια Αγγελοπούλου είχε απαντήσει.

Ο κ. Ζερβός αναφέρει ότι η ΔΕΗ ΑΕ εφαρμόζει πλήρως όλα τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού του ΕΕΤΗΔΕ (ειδικό τέλος ακινήτων) ή και μερικής ή ολικής απαλλαγής από αυτό. Ο πρόεδρος της ΔΕΗ διευκρινίζει ότι τα στοιχεία για τον υπολογισμό του ΕΕΤΗΔΕ, όπως το εμβαδόν της ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας, το ύψος της τιμής ζώνης και η παλαιότητα, λήφθηκαν σύμφωνα με τα στοιχεία των δήμων, όπως αυτά είχαν καταχωρισθεί στη βάση πληροφοριών της ΔΕΗ από τον Σεπτέμβριο του 2011 μέχρι και το τέλος Μαρτίου του 2012.

Παράλληλα υπενθυμίζει επίσης ότι με το Ν. 4047/2012 ορίστηκε ότι για τα ακίνητα που δεν έχουν οικιακή χρήση και με εμβαδόν δομημένης ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας άνω των 1.000 τμ μειώθηκε ο συντελεστής προσδιορισμού της ΕΕΤΗΔΕ κατά 30%, ενώ για το άνω των 2.000 τ.μ. τμήμα του ακινήτου ο σχετικός συντελεστής μειώθηκε κατά 60%.

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Ζερβό όσον αφορά τις παροχές Μέσης Τάσης για ακίνητα, ανεξαρτήτως χρήσεως, των οποίων οι ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια είναι πολύ μεγάλες και απαιτούν ισχύ άνω των 135 KVA (ή σε ορισμένες περιπτώσεις άνω των 250 KVA) και δεδομένου του γεγονότος ότι δεν επιτρέπεται η ηλεκτροδότηση χώρου ενιαίας χρήσης με περισσότερες της μίας παροχές ηλεκτρικού ρεύματος για λόγους ασφαλείας, αποτελεί πάγια πολιτική της επιχείρησης, εδώ και δεκαετίες η παροχή ρεύματος να γίνεται με παροχή Μέσης Τάσης. «Για τις παροχές Μέσης Τάσης με οικιακή χρήση και εμπορική χρήση, το τιμολόγιο που δίδεται είναι το γενικής χρήσης Μέσης Τάσης, δεδομένου ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος διαφοροποίησής τους», αναφέρει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ. Τέλος, ο κ. Ζερβός επισημαίνει ότι «όσον αφορά τη διασταύρωση στοιχείων για τις μεγάλες επιφάνειες, ιδιοκτήτης του ΕΕΤΗΔΕ είναι το υπουργείο Οικονομικών και αυτό έχει την αρμοδιότητα να κάνει τους όποιους ελέγχους».

Στον βουλευτή έχει απαντήσει εγγράφως και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης επισημαίνοντας ότι ο προσδιορισμός της χρήσης της ηλεκτροδοτούμενης επιφάνειας λαμβάνεται από το πεδίο Κωδικού Χρήσης Τιμολογίου της βάσης πληροφοριών του Διαχειριστή Δικτύου της ΔΕΗ, ο οποίος είναι και αρμόδιος για το είδος τιμολογίου που χορηγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου