Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Νέες διευκρινίσεις από ΔΕΗ για τις χρεώσεις των ΥΚΩ

Σε νέες διευκρινίσεις σχετικά με τις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας προχώρησε η ΔΕΗ, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα απογευματικής εφημερίδας.
Ειδικότερα, η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η αλήθεια είναι ότι οι Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) επιβάλλονται από την Πολιτεία – στο πλαίσιο της μακροχρόνιας περιφερειακής και κοινωνικής πολιτικής που ασκεί για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού – και είναι υποχρεωτικές για ΟΛΟΥΣ τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και, φυσικά, για τη ΔΕΗ ΑΕ.

Οι χρεώσεις αυτές δεν αποφασίζονται κατά αυθαίρετο και μονομερή τρόπο από τη ΔΕΗ, αλλά καθορίζονται με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) βάσει του πραγματικού κόστους παροχής των υπηρεσιών αυτών. Σε ότι αφορά τις χρεώσεις για την κάλυψη των δαπανών παροχής ΥΚΩ για το 2012 αυτές καθορίσθηκαν με βάση την απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας 1527/2011, σε εφαρμογή των άρθρων 55 και 56 του πρόσφατου Νόμου 4001/2011, τα οποία ρυθμίζουν θέματα ΥΚΩ.

Όλα τα ανωτέρω αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΗ ΑΕ την περασμένη Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012. Ωστόσο, στο σχετικό δημοσίευμα δεν γίνεται μνεία των ανωτέρω, με αποτέλεσμα να προκαλούνται παραπλανητικές εντυπώσεις στο καταναλωτικό κοινό, πλήττοντας την εταιρική εικόνα της Επιχείρησης.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των καταναλωτών, η ΔΕΗ παραπέμπει στην ιστοσελίδα της ΡΑΕ, στην οποία περιλαμβάνεται η πλήρης απόφασή της για τις χρεώσεις των ΥΚΩ κατά το 2012:
http://www.rae.gr/site/file/categories_new/about_rae/actions/decision/2011_A1527?p=files&i=0

Υπενθυμίζεται, για άλλη μια φορά, ότι:

Η ΔΕΗ δεν καθορίζει μόνη της και δεν επιβάλλει: ούτε ΥΚΩ, ούτε ρυθμιζόμενα τιμολόγια ρεύματος, ούτε το Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ), ούτε Τέλη ΑΠΕ, ούτε τα Δικαιώματα για τους τελωνειακούς (ΔΕΤΕ) κλπ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου