Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών καταγγέλλει την συγκυβέρνηση Παπαδήμου για τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Καταμετρητών- Εισπρακτόρων Δ.Ε.Η. καταγγέλλει την συγκυβέρνηση Παπαδήμου για τα νέα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα τα οποία πρόσφατα έλαβε και συνεχίζει να νομοθετεί, σε βάρος των Συνταξιούχων απόμαχων της εργασίας, που μια ζωή πλήρωναν αγόγγυστα τις εισφορές τους στο κράτος, για να βλέπουν σήμερα τους κόπους μια ζωής να εξανεμίζονται, αλλά και των εργαζομένων, καταργώντας κάθε τους κατάκτηση.

Αποκορύφωμα η ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών συμβάσεων και η αντικατάστασή τους από τις λεγόμενες επιχειρησιακές, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση των μισθών του ιδιωτικού τομέα αλλά και των «υπογείων» πλέον, πρώην «ρετιρέ» των Δ.Ε.Κ.Ο..

Καταστρατηγήθηκε ακόμη και η άτυπη «μονιμότητα», η οποία προστατεύεται από το Ελληνικό Σύνταγμα αλλά και τις Διεθνείς συνθήκες και εργατικούς νόμους, το τελευταίο προπύργιο των εργαζομένων ενάντια σε πολιτικές και αποφάσεις των διοικούντων, κάνοντας τους εργαζόμενους βορά στα παντός είδους συμφέροντα και ορέξεις, σε νευραλγικές και στρατηγικές επιχειρήσεις του Ελληνικού Λαού.

Η μείωση των εισοδημάτων των εργαζομένων και η ανερμάτιστη φορομπηχτική πολιτική δεν οδηγούν πουθενά ή μάλλον οδηγούν, με μαθηματική ακρίβεια, στην οικονομική κατάρρευση και καταστροφή την Ελληνική οικονομία και την κοινωνία, κατά συνέπεια.

Ο Σύλλογος Καταμετρητών θα αγωνιστεί μαζί με τα εκατομμύρια των ανέργων, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους υγιείς επιχειρηματίες, τους αγρότες και ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία, για την κατάργηση και την ανατροπή στην πράξη των πολιτικών που οδηγούν στην εξαθλίωση και τη μιζέρια.

Τα αιτήματα του Συλλόγου Καταμετρητών, εκτός από τα αυτονόητα, είναι: Άμεση υπογραφή και με τους καλύτερους δυνατούς όρους της σχετικής σύμβασης με την Επιχείρηση της Δ.Ε.Η. για την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας των Συναδέλφων, που ούτως ή άλλως υπολείπονται των οργανογραμμάτων και σε καμία μα καμία περίπτωση δεν είναι υπεράριθμοι.

Εξασφάλιση των αποδοχών τουλάχιστον στο ύψος που προβλέπει ο Νόμος 4024/2011, χωρίς περαιτέρω περικοπές ή καταργήσεις σε επιδόματα.

Όσον αφορά τα κλαδικά ζητήματα της Καταμέτρησης, όπως ή συνεχής εκπαίδευση των Συναδέλφων Καταμετρητών και σε τεχνικά ζητήματα, η πιστοποίηση του επαγγέλματος του Καταμετρητή-Ελεγκτή Ηλεκτρικής Ενέργειας κ.λ.π., όπως αυτά έχουν εκφραστεί με συνεχείς συναντήσεις, συζητήσεις και τη σχετική αλληλογραφία με τη Διοίκηση της Γενικής Διεύθυνσης Διανομής και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Επιχείρησης, θεωρούμε αυτονόητο πως θα επιλυθούν για το καλό των Καταναλωτών, της Επιχείρησης και των εργαζομένων, καθώς είναι αποδεδειγμένο πλέον πως η εργολαβική τακτική δεν οδηγεί παρά μόνο στην τελική αύξηση των εξόδων, τη μείωση των εσόδων αλλά και της αξιοπιστίας της Επιχείρησης.

Καλούμε τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να συζητήσει, αυτή τη φορά, με τα Σωματεία μέλη της για την διατύπωση θέσεων και χάραξη κοινής γραμμής πλεύσης, ώστε να υπάρξει το καλλίτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Καλούμε επίσης τις Διοικήσεις των Σωματείων Εργαζομένων της ΔΕΗ σε πλήρη συμπόρευση, γιατί έφτασε πλέον η ώρα να ανακαλύψουμε αυτά που μας ενώνουν και να αφήσουμε πίσω αυτά που μας «χωρίζουν».

Τέλος, απευθυνόμενοι στους Συναδέλφους εργαζόμενους στην μεγαλύτερη Επιχείρηση της χώρας τους ζητούμε να συμπαραταχθούν με τα Συνδικάτα, να συμμετέχουν ενεργά σ’ αυτά δημιουργώντας ελπίδα και προοπτική για το αύριο.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Π.Σ.Κ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου