Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Στήριξη και Αλληλεγγύη στους Εργαζόμενους στην Γερολυμάτος Cosmetics

 
Οι μεγαλοεργοδότες έχουν ξεπεράσει κάθε «κόκκινη γραμμή» εκμεταλλευόμενοι με τον πιο αυθαίρετο τρόπο την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, που «φιλοτέχνησε» τα τελευταία δύο χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
 
Οι «διοικούντες» της «Γερολυμάτος Cosmetics» μετέτρεψαν την 1η του μήνα από ημέρα καταβολής των δεδουλευμένων σε ημέρα στυγνού εκβιασμού των εργαζομένων της. Αφού μεθόδευσαν την παραχώρηση κερδοφόρων συμβολαίων σε ανταγωνίστριες εταιρείες, κάλεσαν 330 υπαλλήλους να «συναινέσουν» σε καθεστώς διαλείπουσας απασχόλησης μίας ημέρας την εβδομάδα. Μέσα από αυτόν τον ανάλγητο τρόπο επιχείρησαν να παρουσιάσουν την εργασιακή εξόντωση ως κίνηση «καλής θέλησης» εξαναγκάζοντας ουσιαστικά τους εργαζόμενους σε παραίτηση, προκειμένου να γλιτώσουν ακόμη και την αποζημίωση.
 
Η «σκιώδης διοίκηση» Λαυρεντιάδη και οι αχυράνθρωποί του, Frank Sekula και Κώστας Χρηστίδης, στήνουν σκηνικό απαξίωσης για μια ακόμη κραταιά επιχείρηση στο κλάδο του φαρμάκου λεηλατώντας τόσο την περιουσία της όσο και την εργασιακή προοπτική εκατοντάδων επαγγελματιών.
 
Η ΔΑΚΕ-ΕΚΑ βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους της Γερολυμάτος Cosmetics και στηρίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο τις κινητοποιήσεις τους απέναντι σε όλους όσους αντιλαμβάνονται ως «real estate» τη ζωή και το μέλλον των οικογενειών μας. Αν δεν αποτρέψουμε μαζικά και αποφασιστικά τη συγκεκριμένη «τακτική» τότε σίγουρα θα τη ξαναζήσουμε, καθώς οι επίδοξοι μιμητές καιροφυλαχτούν.
 
Ο κόσμος της εργασίας δίνει μια καθημερινή μάχη για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων της χώρας σε αντίθεση με κάποιους «αλεξιπτωτιστές» ιδιοκτήτες, που με την ανοχή της πολιτείας εμφανίστηκαν ως σύγχρονοι μεσσίες.
 
Η σύλληψη των συγκεκριμένων ανθρώπων -που μέχρι χθες φάνταζαν αόρατοι- είναι μια πρώτη μεγάλη νίκη στο δύσκολο αγώνα για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας στους χώρους δουλειάς και δείχνει τη δυναμική της εργατικής πλευράς όταν κινείται συλλογικά και συντονισμένα.
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ
 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΕΚΑ
Ο Γραμματέας Γιάννης Βασιλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου