Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:Ανίκανοι ή συνυπεύθυνοι; Ότι και ναναι πρέπει να φύγουν

Η ιστορία επαναλαμβάνεται δυστυχώς τώρα πια σαν φάρσα. Από τα «λεφτά υπάρχουν» και το «που πήγαν τα λεφτά» φθάσαμε σήμερα στο από το «εμείς εξαιρούμαστε» στο … «δυστυχώς την πατήσαμε».

Και δυστυχώς ή ευτυχώς σα λαός έχουμε την ευκολία να φορτώνουμε όλες τις ευθύνες μας σε άλλες

πλάτες ήτοι στον «κακό» Φωτόπουλο, στην «κακιά» διαπραγμάτευση της ΓΕΝΟΠ, στον «κακό» τάδε, στον «κακό» δείνα κ.ο.κ.

Σήμερα που τους συναδέλφους μας τους πνίγει η απογοήτευση και η οργή, τώρα που οι εργαζόμενοι παίρνουν στα χέρια τους τα εξοφλητικά με τις δραματικές μειώσεις και έρχονται αντιμέτωποι με την μοναδική αλήθεια, τώρα λοιπόν ΕΣΕΙΣ ούτε ένα συγνώμη δε ζητήσατε. Αντί τούτου προτιμάτε την εύκολη οδό: να κάνετε την πάπια.


Τα ερωτηματικά και τα γιατί, πλείστα.

Κύριοι εκπρόσωποι της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ τελικά σε ποια κατηγορία εντάσσεστε: σε αυτή των ανίκανων/ανάξιων ή σε αυτή των συνυπεύθυνων/συνεργών;
Όχι. Δε μπορεί να είσαστε τόσο ανίδεοι, ανυποψίαστοι και ανίκανοι ώστε να μην μπορείτε να αντιληφθείτε τον «κακό» Φωτόπουλο και τα όσα εξυφαίνει.
Όχι. Δε μπορεί να είστε τόσο ανίκανοι και άσχετοι ώστε να ΜΗΝ καταφέρετε να συγκαλέσετε σε συνεδρίαση Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ από τις 26 Σεπτεμβρίου, γνωρίζοντας φυσικά τα όσα δρομολογούνται. Γνωρίζοντας το μεσοπρόθεσμο και τα αρνητικότατα επακόλουθά του.
Όχι. Δε μπορεί να είστε τόσο ανίκανοι και αναίσθητοι ώστε γνωρίζοντας τα αποτελέσματα από τη διαπραγμάτευση, δε παραιτήθηκε ούτε ένας. Μάλλον η ευθιξία είναι έννοια άγνωστη προς τις ανεπίληπτες και άμεμπτες προσωπικότητές σας.
Τελικά αν δεν είναι ανικανότητα μήπως είναι συνενοχή και συνυπευθυνότητα; Ότι και να είναι πάντως ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΚΟ.
Κύριοι. ΚΑΙ γνωρίζατε ΚΑΙ συμφωνήσατε στο πετσόκοψα των μισθών μας και εντός δύο μηνών υπεγράφη η μισθολογική ταφόπλακα της οποίας πολλά (μα πάρα πολλά) δεινά έπονται.
Οι δε συναντήσεις, συνεδριάσεις και συζητήσεις μεταξύ ΓΕΝΟΠ και Επιτροπής Ενεργειακών Κέντρων έδωσαν και πήραν. Πήραν και έδωσαν. Η μία πίσω από την άλλη. Αλλά: Χωρίς πρακτικά; Χωρίς προτάσεις; Χωρίς ανακοινώσιμα; Αν υπάρχουν που είναι και γιατί δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας;
Ο κανόνας είναι κανόνας: Η ΣΙΩΠΗ ΙΣΟΥΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ενώ η ανικανότητα και η αδιαφορία, πραγματικά δεν έχουν προηγούμενο .
Συνάδελφοι.
Συνάδελφοι εργαζόμενοι σκληρά. Συνάδελφοι που είστε εσείς που νοιώθετε στο πετσί σας και στη τσέπη σας τα όσα παραπάνω περιγράφουμε ΜΗ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΤΕ ΑΛΛΟ. ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΦΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ. ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΝΟΧΗ.

Οι πολιτικοί είναι οι υφάρπαγες, οι αδίστακτοι κλέφτες των μισθών και των ονείρων μας και δεν δικαιούμαστε ούτε και δικαιολογούμαστε να το επιτρέπουμε άλλο αυτό.


Συνάδελφοι, λύση υπάρχει. Μας την έδειξε η ίδια η Τρόικα. Μας την έδειξαν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ). Μας την έδειξε ο ΟΤΕ, μας την δείχνει εδώ και 30 ημέρες η απεργία στη Χαλυβουργία Ελλάδας. Η λύση είναι μονόδρομος για να είναι και οριστική: ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΜΠΛΕΚΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ .


Τα μέλη της ΔΑΚΕ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΓΚΕΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΣΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΤΣΑΚΥΡΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου