Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ των εργαζομένων στην «Ελληνική Χαλυβουργία» είναι ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Η εργοδοτική αυθαιρεσία έχει ξεπεράσει κάθε κόκκινη γραμμή.
Οι τελευταίοι αντεργατικοί νόμοι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ «στρώνουν το χαλί» για την «βαλκανοποίηση» της αγοράς εργασίας με τη «νομιμοποίηση» και «μονιμοποίηση» των πιο ανάλγητων εργοδοτικών παραλογισμών.
Οι εργαζόμενοι βρίσκονται «στο μάτι του κυκλώνα» και η εργασιακή ανασφάλεια μετατρέπει το «μεροκάματο» και το «ένσημο» σε μια σκληρή και καθημερινή πραγματικότητα εκμετάλλευσης.
Με όχημα την οικονομική κρίση και πρόσχημα την αύξηση μιας δήθεν ανταγωνιστικότητας, ακόμη και οι πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις προχωρούν σε στυγνούς εκβιασμούς προκειμένου όχι να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους, αλλά να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους.
Η «Ελληνική Χαλυβουργία», μια εταιρεία που εμφανίζει άνοδο στην παραγωγή της κατά τουλάχιστον 40% (από 196.000 σε 266.000 τόνους) και ο τζίρος της ανήλθε το 2010 σε 227 εκ. €, απειλεί τους εργαζόμενούς της πως αν δεν αποδεχθούν καθεστώς εκ περιτροπής απασχόλησης –με μειώσεις μισθών 40%– θα πραγματοποιήσει 180 απολύσεις, την ώρα που ήδη –για εκφοβισμό– έχει απολύσει αναίτια 50.
Η ΔΑΚΕ Ι.Τ. στέκεται αλληλέγγυα και στηρίζει τις πραγματικά ηρωικές απεργιακές κινητοποιήσεις των συναδέλφων στην «Ελληνική Χαλυβουργία». Η στάση και οι πράξεις τους είναι ένα ισχυρό δείγμα ενότητας και συλλογικότητας απέναντι στον καλλιεργούμενο ατομικισμό και τις μεθοδεύσεις του κοινωνικού αυτοματισμού.
Ο αγώνας τους είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας των εργαζομένων ενάντια σε μέτρα και αποφάσεις που μας στερούν την αξιοπρέπεια και βυθίζουν τις οικογένειές μας στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Η πλήρης αποκατάσταση των απολυμένων είναι υπόθεση όλων μας.
Οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δώσουμε τη μάχη και να αντιπαλέψουμε τις απάνθρωπες αυτές συμπεριφορές που έχουν γίνει «κανόνας».
Οφείλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο ανατροπής του «εργασιακού μεσαίωνα» και να επαναφέρουμε την κοινωνική δικαιοσύνη στους χώρους δουλειάς.


ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΑΚΕ Ι.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου