Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

"ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΑ"


του Αν. Αναγνώστου (Αναπληρωτής Γραμματέας ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ)
                   

     
Κυβέρνηση με σκοπό την εξαπάτηση ( σταθερό στοιχείο της πολιτικής της ), κτίζοντας θέση για την επόμενη πολιτική τους ημέρα, όπως με αντίθετη φορά έκαναν ως αντιπολίτευση το 2014, που υποσχόντουσαν Ενιαία Καθετοποιημένη ΔΕΗ και μετά ως κυβέρνηση μας προσγείωσαν ανώμαλα, τώρα πουλάει τις ίδιες υποσχέσεις στην αναθεώρηση του Συντάγματος. 
Συγκεκριμένα, προτείνεται από το ΣΥΡΙΖΑ να προστεθεί στο άρθρο 21 του Συντάγματος παράγραφος, που στην αιτιολογική έκθεση αναφέρει << που να προστατεύει δημόσια αγαθά όπως το νερό και την ηλεκτρική ενέργεια από την επέλαση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας >> . 

Η προσθήκη είναι << προκειμένου να κατοχυρωθεί ο δημόσιος έλεγχος των βασικών κοινωνικών αγαθών. Με την πρόταση μας ορίζεται ότι βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως το νερό και η ηλεκτρική ενέργεια και τα δίκτυα διανομής τους υπόκεινται σε καθεστώς δημόσιας υπηρεσίας και τελούν σε δημόσιο έλεγχο >> .
 Κάθε νοήμων άνθρωπος, εάν το πάρει αυστηρά κατά λέξη, καταλαβαίνει ότι, αυτό πρακτικά επιτυγχάνεται μόνο μέσω Δημόσιων Εταιρειών ή Δημόσιων Υπηρεσιών. 
 Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν την απλή λογική, την ΔΕΗ την εταιρεία που ελέγχει τώρα το Ελληνικό Δημόσιο κατά 51% πρέπει να την ενισχύσουν για να παίξει τον ρόλο που όλοι μας θέλουμε. Αυτοί κυβερνούν γιατί δεν το κάνουν; 
 Απλά, είναι μια γενικολογία, που στην πράξη δεν σημαίνει τίποτα διαφορετικό από αυτό που γίνεται και τώρα, όπου το Κράτος εγγυάται τα δημόσια αυτά αγαθά μέσω ανεξάρτητων αρχών. Ευελπιστούν μόνο στην επικοινωνιακή χρησιμοποίηση του.
 Γιατί είναι ικανοί την ώρα που διαλύουν και χρεωκοπούν την ΔΕΗ. 
Ø ξεπουλώντας τα πάγια της ΔΕΗ ( Μεγαλόπολη και Μελίτη ) 
Ø δεσμευόμενοι για μειωμένη παραγωγή της ΔΕΗ μέχρι το 50% της ολικής παραγωγής και το υπόλοιπο από τους ιδιώτες και εισαγωγές 
 Ø εγγυώμενοι ότι η εμπορία της ΔΕΗ να φτάνει μέχρι το 50% της κατανάλωσης σπρώχνοντας τους υπολοίπους στους ιδιώτες παρόχους 
Ø μεταφέροντας μαζί με όλη την Δημόσια περιουσία την ΔΕΗ στο Υπερταμείο των δανειστών για 99 χρόνια, ως εγγύηση της αποπληρωμής των δανείων τους ταυτόχρονα να ισχυρίζονται ότι <<κατοχυρώνουν >> τα δημόσια αγαθά στο Σύνταγμα. 

Εάν τα καμώματά τους δεν είναι για γέλια σίγουρα είναι για κλάματα. 

Αν. Αναγνώστου Αναπληρωτης Γραμματέας ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου