Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

ΔΑΚΕ/ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Καλό ξεπούλημα και καλές πωλήσεις

 
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η διοίκηση της ΔΕΗ υπηρετεί με πάθος τρεις στόχους.
Ο πρώτος είναι να ξεπουλήσει τα εργοστάσια της ΔΕΗ με κάθε τρόπο,  αρκεί να ικανοποιήσει την ανάγκη του Τσίπρα και της κυβέρνησης να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση. Ακόμα μια «περήφανη διαπραγμάτευση» της ψευτοαριστερής κυβέρνησης ήταν και η συμφωνία με τους δανειστές να συμπεριλάβουν στην αξιολόγηση το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των εργοστασίων της ΔΕΗ.
Ο δεύτερος στόχος είναι να ολοκληρώσει την κομματική και προσωπική στελέχωση των θέσεων διοίκησης της εταιρίας, έτσι ώστε να ελέγχεται διαχρονικά και ανεξαρτήτως κυβέρνησης κομματικά και προσωπικά από τον ίδιο τον σημερινό διοικητή της εταιρείας το σύνολο της ιεραρχίας.
Το σχέδιο αυτό εφαρμόζεται επισταμένα από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε η «πρώτη φορά αριστερά», με εργαλεία τις συνεχείς αναδιαρθρώσεις του οργανογράμματος και τις συνεχείς προκηρύξεις θέσεων. Κατά σύμπτωση όλες καταλαμβάνονται είτε από κομματικούς ημέτερους, είτε από «πρόθυμους» της αυλής του προέδρου.

Ο τρίτος στόχος είναι να μην μας αφήσει ποτέ να πλήξουμε.
Με τις επιλογές που κάνει κάθε φορά ο διοικητής της ΔΕΗ μας εκπλήσσει αρνητικά. Οι πρωτοφανείς στα χρονικά της ΔΕΗ μεθοδεύσεις του, αναδεικνύουν τον αμοραλισμό του συντονιστή και των εθελόδουλων εργαλείων - στελεχών του.
Τελευταίο παράδειγμα αποτελεί η ντροπιαστική για τους ίδιους τοποθέτηση των έως χθες διευθυντών του ΛΚΔΜ, στην διοίκηση της λιγνιτικής ΜΕΛΙΤΗΣ!
Οι επί δεκαετίες διευθυντές, αντί να απολαύσουν την σύνταξη τους και όσα αποκόμισαν με την καλή δουλειά τους τόσα χρόνια, αποδέχονται να γίνουν οι Πηλιο-Γουσηδες του ξεπουλήματος των μονάδων και των ορυχείων. Να γίνουν εκείνοι που θα βάλουν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ και να προδώσουν όλους εκείνους που μέχρι χθες δούλευαν παρέα στην πρώτη γραμμή.
Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ήρθε η ώρα να μας πουλήσουν εκείνοι που μας διοικούσαν τόσα χρόνια.
Οι αξιωματικοί μας πέρασαν στο αντίπαλο στρατόπεδο.
Γιατί το κάνουν;
Γιατί δέχονται να ξευτιλιστούν;
Ποιο είναι το κίνητρο;
Γιατί επιλέχθηκαν αυτοί και όχι οι προηγούμενοι «χρήσιμοι-πρόθυμοι» που είχαν αναλάβει την διοίκηση των θυγατρικών μέχρι χθες;
Αν όπως προβάλλεται…  πρόκειται μόνο για κάποιες θέσεις που ως μόνο στόχο έχουν να βάλουν τις υπογραφές πώλησης, γιατί επιλέγονται τα κορυφαία μέχρι χτες στελέχη του ΛΚΔΜ;
Φαίνεται τελικά πως επιβεβαιώνονται οι φήμες που λένε ότι  η ανάγκη διαχείρισης των θυγατρικών λιγνιτικών - μέχρι και εάν πωληθούν τελικά – αποτελεί την τελευταία μεγάλη σπουδή της απερχόμενης διοίκησης και για να επιτευχθεί ο στόχος χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες, έμπιστα και πρόθυμα στελέχη με ειδικές γνώσεις, αποδεδειγμένες έως τώρα.
Με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την πώληση  της λιγνιτικής Μελίτης ήταν και θα εξακολουθήσει να είναι η προμήθεια καυσίμου, με τα γνωστά έως χτες προβλήματα και σκάνδαλα, τα οποία έχουν με μαεστρία δεν διέρρευσαν προς τα έξω, τοποθετήθηκαν τελικά στελέχη με αποδεδειγμένη εμπειρία στην διαχείριση των προμηθειών και των εργολαβιών. Με αυτή την τοποθέτηση ευελπιστούν ότι δεν θα εμφανιστούν ξανά τα ιδία προβλήματα και δεν θα τους ξεφύγει ο έλεγχος, όπως στο πρόσφατο παρελθόν.
Τελικά όπως φαίνεται μόνο όσοι γνωρίζουν μπορούν τελικά να  κάνουν τη καλή δουλειά, για τα συμφέροντα της διοίκησης της εταιρείας.
Κανείς άλλος και ο νοών νοείτω.
Καλό ξεπούλημα λοιπόν και καλές πωλήσεις.
                                                                                                                
                                                     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου