Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Εκτός εργολαβιών ΔΕΗ η "Τοξότης" του Καλογρίτσα

Οριστικά εκτός εργολαβιών ΔΕΗ βρίσκεται η εταιρία ‘Τοξότης’ συμφερόντων Καλογρίτσα. Όπως ενημέρωσε η ηγεσία του ΔΕΔΔΗΕ την Βουλή, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση αναστολής (ασφαλιστικά μέτρα) της εταιρείας στις 20 Αυγούστου. Με την κομψή διατύπωση "έπαψε να αποδίδει ως εργολάβος" (σημ.: να μην υλοποιεί έγκαιρα τα έργα) ο αναπλ. Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ Θ. Μεσδενίτης αιτιολόγησε τον αποκλεισμό της εταιρίας "Τοξότης’ –η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών- ,  από τις εργολαβίες της ΔΕΗ.
Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τις 55 εργολαβίες στα δίκτυα της ΔΕΗ  την επόμενη τριετία ο κ. Μεσδενίτης είπε τα εξής: "Για τον Τοξότη δεν υπήρχε ελλιπής φάκελος καθώς  είχε όλα τα τυπικά δικαιολογητικά. Όταν ανοίχτηκαν οι οικονομικές προσφορές πριν ενάμιση χρόνο, δεν είχε κηρυχθεί έκπτωτος. Όταν έπαψε να αποδίδει ως εργολάβος εμείς προχωρήσαμε  σε έκπτωσή του από το σύνολο των περιοχών της χώρας, κι αυτό οδήγησε στον αποκλεισμό του παρ’ ότι είχε δώσει την μεγαλύτερη έκπτωση και είχε τα τυπικά".
 Όπως είπε ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου Κ. Μενεγάτος μιλώντας γενικά για τις 55 εργολαβίες της ΔΕΗ μεσοσταθμικά η έκπτωση στις εργολαβίες είναι της τάξης του 41%, αντί για 42% που ήταν παλαιότερα (πριν τρία χρόνια). Ο ίδιος χαρακτήρισε ικανοποιητική την συμμετοχή των εταιριών σε αυτό το διαγωνισμό και επαρκή τον ανταγωνισμό. Συνολικά το τίμημα για τις 55 εργολαβίες από τα 410 εκ ευρώ κατέβηκε στα 243 εκ ευρώ εξαιτίας των εκπτώσεων που δόθηκαν.
 
 
Στο θέμα αναφέρθηκε λακωνικά και ο υπουργός Γ. Σταθάκης λέγοντας ότι "υπήρχαν προβλήματα με εργολαβικές εταιρίες που δεν ανταποκρίθηκαν και από τους εργαζόμενους έχουν έρθει πολλές καταγγελίες".   Αναλυτικά για το χρονικό της έκπτωσης του ‘Τοξότη’ μίλησε ο Διευθυντής  Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου Μενεγάτος. "Είχαμε  55 εργολαβίες διανομής στο δίκτυο της ΔΕΗ.
 Η εταιρία αποφάσισε τον αποκλεισμό του Τοξότη που είχε χάσει τις αποδόσεις και μετά από αυτό μπήκε ο επόμενος στο έργο Περιστέρι-Ελευσίνα , η "ΣΧ  Σουλτζής" που έδωσε έκπτωση 46% έναντι 47% του Τοξότη. Και σε ένα άλλο έργο μπήκε η Ιντρακάτ που έδωσε 34% έναντι 35% της εταιρίας που αποκλείστηκε. Συνοπτικά, για έργα σε 52 περιοχές μετείχαν 31  διαγωνιζόμενοι με 383 έγκυρες προσφορές. Οι 30 έγιναν αποδεκτοί και 378 αποδεχτές προσφορές. Από αυτούς οι 6 κατέβηκαν  για πρώτη φορά και οι 5 πήραν δουλειές. 
Ενώ 10 από τους παλιούς δεν πήραν καμία δουλειά 16 προσωρινά άλλαξαν περιοχή, δηλαδή ενώ μειοδότησαν σε άλλες περιοχές τελικά πήγαν αλλού. Ο Τοξότης έκανε προσφυγή που απέρριψε η Επιτροπή. Εμείς στείλαμε τις συμβάσεις στο Ελεγκτικό για προσυμβατικό έλεγχο, ενώ στις 23 Ιουλίου ο Τοξότης κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα στο ΣτΕ. Η αίτηση απορρίφθηκε στις 20 Αυγούστου. Μετά προχωρήσαμε και στείλαμε και τις δύο νέες συμβάσεις στο Ελεγκτικό, ενώ ο Τοξότης είναι οριστικά εκτός διαγωνισμού".
 
(capital.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου