Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

ΝΑ ΦΡΕΣΚΑΡΕΙ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ Η ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ KAI ΝΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΕΙ…

Ανήκουμε στη γενιά του 1993 τότε που στη ΔΕΗ είχαν την εξουσία οι ‘’προοδευτικοί’’   συνδικαλιστές  και εμείς οι νέο-προσληφθέντες ήμασταν οι απρόσκλητοι επισκέπτες που έπρεπε να τα μαζέψουμε και να φύγουμε γρήγορα από το σπίτι τους, που δεν δικαιούμασταν να εργαστούμε, αφού τολμήσαμε να έρθουμε στη ΔΕΗ χωρίς την έγκριση και την υπογραφή τους!!!  
Η Ε.Τ.Ε. ΔΕΗ  είναι μια μεγάλη ιστορική συλλογική
οργάνωση με δομή και λειτουργία πολιτικού φορέα.

Στην ΕΤΕ οι συγκρούσεις και οι αντιθέσεις των παρατάξεων είναι στην ημερήσια διάταξη, η γκάμα των στελεχών διαφορετική και πολυποίκιλη, το χάσμα των γενεών αρκετά  μεγάλο με την ηλικιακή κατηγορία του 1993 να κυριαρχεί. 


Ανήκουμε στη γενιά του 1993 τότε που στη ΔΕΗ είχαν την εξουσία οι ‘’προοδευτικοί’’   συνδικαλιστές  και εμείς οι νέο-προσληφθέντες ήμασταν οι απρόσκλητοι επισκέπτες που έπρεπε να τα μαζέψουμε και να φύγουμε γρήγορα από το σπίτι τους, που δεν δικαιούμασταν να εργαστούμε, αφού τολμήσαμε να έρθουμε στη ΔΕΗ χωρίς την έγκριση και την υπογραφή τους!!! 


Δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε, εκείνη την απαξίωση και την περιθωριοποίηση που μας επιφύλαξε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την επανεκλογή της το 1993.


Πόσο είχε πάει τότε πίσω η ζωή μας, πόσο πικραθήκαμε, πόσο πιεστήκαμε  ψυχολογικά …    


Ευτυχώς μετά από την τρίχρονη περίοδο δικαστικών αγώνων και έντονων αγωνιστικών κινητοποιήσεων  το 1997 επαναπροσληφθήκαμε στην Επιχείρηση όλοι οι εκδιωχθέντες και σήμερα είμαστε η ραχοκοκαλιά της, το ζωντανότερο και δημιουργικότερο κομμάτι, η κυρίαρχη δύναμη στους τεχνικούς και τους διοικητικούς, με μεγάλη συμμετοχή στη στελέχωση της Επιχείρησης, είμαστε η ομάδα που καθιερώνεται ώρα με την ώρα στο συνδικαλιστικό  στίβο του ομίλου μας.


Είμαστε η  γενιά του 1993 που στη μεγάλη της πλειοψηφία  στηρίζουμε την παράταξη της ΔΑΚΕ που αρχίσαμε να ‘’ανεβαίνουμε κατηγορίες’’ αφού πρόσφατα στις 25 του Απρίλη  βοηθήσαμε τα μέγιστα ώστε να κερδίσουμε  την εκλογική μάχη στη ΔΕΗ στον ΑΔΜΗΕ και στο ΔΕΔΔΗΕ  όπου εκπρόσωπός των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Εταιρείας θα είναι, η γενιά του 1993, στέλεχος της ΔΑΚΕ- ΕΤΕ/ΔΕΗ.


Είμαστε η γενιά που αντιπαθεί το σημερινό νεοφιλελευθερισμό, αντιμετωπίζει εχθρικά το μνημόνιο, πιστεύει στο κράτος πρόνοιας και στο ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έχει έντονες μνήμες και αναφορές στην πολιτική κατάσταση του 1993 και δεν μπορεί να ξεχάσει τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου.


Δεν φοβόμαστε τον καθαρό και υγιή ανταγωνισμό, λέμε ναι σε κοινοπρακτικά σχήματα που θα μας επεκτείνουν και θα μας μεγαλώνουν κατέχοντας πάντα ως όμιλος ΔΕΗ το πλειοψηφικό πακέτο, στεκόμαστε μαχητικά απέναντι σε γκρίζες ζώνες που μυρίζουν διαφθορά και διαπλοκή, θέλουμε την παραδειγματική τιμωρία όλων εκείνων των συναδέλφων που καταχράστηκαν έστω και 1 ευρώ.


Επιθυμούμε και θέλουμε να δώσουμε την κοινωνική μάχη, τη μάχη του πεζοδρομίου για να ξανακερδίσουμε τη συμπάθεια και τον καλό το λόγο  των Ελλήνων Πολιτών που σήμερα μας γυρίζουν την πλάτη και μας χλευάζουν. Όταν η στάση μας και η συμπεριφορά μας δεν θα προκαλεί η κοινωνία θα μας έχει ξανά στη καρδιά της. 


Δεν μας αρέσουν οι  θεατρινισμοί, δε μένουμε σε διαπιστώσεις, θέλουμε και επιδιώκουμε με την καθημερινή στάση και τη συμπεριφορά μας χειροπιαστά αποτελέσματα.


Δεν συμφωνούμε με την παγκοσμιοποίηση των αγορών και των λαών, όχι γιατί έχουμε φοβικά σύνδρομα αλλά γιατί απλούστατα είμαστε σίγουροι ότι η ζωή μας θα γίνει πολύ χειρότερη χάνοντας την ταυτότητά μας και τις ρίζες μας ως έθνος και ως λαός, έχοντας έντονο το στοιχείο της πίστης στην ελληνική παράδοση στην οικογένεια και στην χριστιανική ορθοδοξία.            


Θα ήταν πολύ σοβαρή παράλειψη η μη αναφορά μας στη διαχρονική προσφορά και τη δημιουργικότητα όλων των  άλλων στελεχών και  μελών  της  ΕΤΕ, που προσλήφθηκαν στον  Όμιλό μας πρίν και μετά τη δική μας εποχή του 1993. 


Είναι οι ωριμότεροι και οι σοφότεροι συνάδελφοι που με την πλούσια εμπειρία τους και τη  σκληρή εργατικότητά τους συντέλεσαν καθοριστικά στη δημιουργία  και διατήρηση της ΔΕΗ, ως της μεγαλύτερης Βιομηχανικής επιχείρησης στη χώρας μας.


Είναι οι νεότεροι συνάδελφοι που με τη φρεσκάδα των πρωτοποριακών τους απόψεων και δράσεων, με τις εντατικές τους προσπάθειες τοποθετούν πολύ ψηλότερα τον πήχη της απόδοσης και της παραγωγικότητας στην εργασία για όλους μας.        


Προτρέπουμε και παροτρύνουμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για μια ΔΕΗ δυνατή με μέλλον και προοπτική, να στηρίξουμε με την ψήφο μας και τον αγώνα μας στις εκλογές της ΕΤΕ ΔΕΗ στις 12 και 13 Ιουνίου 2013 την ικανή, την ενωμένη και αποτελεσματική ομάδα των υποψηφίων της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ/ ΕΤΕ- ΔΕΗ. 


ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΥ ΔΕΗ 

ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ  ΤΟ  1993


ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΑΚΕ ΕΤΕ ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου