Σάββατο 25 Μαΐου 2013

"Η ΔΑΚΕ-ΕΚΑ ανήκει αποκλειστικά στα μέλη της και δεν κληροδοτείται ούτε τεμαχίζεται"

Μόλις χθες, προπαραμονή της έναρξης του 28ου
Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου του μεγαλύτερου Εργατικού Κέντρου της Χώρας, του Ε. Κ. Αθήνας, μία ομάδα από στελέχη που μέσα από τις διαδικασίες του προηγούμενου (27ου) Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου και των Αρχαιρεσιών που προ τριετίας ακολούθησαν, είχαν εκλεγεί μέσα από το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑ (5) και αρκετοί εξ’ αυτών είτε στο Προεδρείο, είτε στην αντιπροσώπευση της Συνδικαλιστικής Οργάνωσης στη ΓΣΕΕ, δημιούργησαν διασπαστικό ψηφοδέλτιο και έτσι από εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ-ΕΚΑ, μεταμορφώθηκαν, επίσημα πλέον, σε πολέμιούς της.
Στη διάρκεια της θητείας τους επειδή δεν ανταποκρίνονταν στα καθήκοντά τους, έγιναν κατά καιρούς προσπάθειες να λειτουργήσουν καταστατικά με αποκλειστικό στόχο και γνώμονα την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των Εργαζόμενων. Είναι γεγονός πάντως, ότι δεν ασκήθηκε η απαιτούμενη παρέμβαση ούτε όσον αφορά τη λειτουργία τους στα όργανα Διοίκησης του ΕΚΑ αλλά ούτε για το πώς θα διαχειριστούν τα ζητήματα αρμοδιότητας της ΔΑΚΕ-ΕΚΑ, την οποία θεσμικά εκπροσωπούσαν.
Μολαταύτα :
- Οι προαναφερόμενοι ποτέ δεν τήρησαν την παραμικρή από τις κανονιστικές διατάξεις που ισχύουν για την Παράταξή μας (καταστατικό κλπ).

- Λόγω της αποδεδειγμένης πλέον ανεπάρκειά και αδυναμίας να ανταποκριθούν στο απαιτούμενο συνδικαλιστικό έργο, αποφάσισαν όπως εκ των υστέρων αποδεικνύεται, να λειτουργήσουν ως παρέα, πλήττοντας την ενιαία έκφραση και τη δυναμική της ΔΑΚΕ στο χώρο.
- Δεν ξεκαθάρισαν ποτέ τη θέση τους απέναντι στην Παράταξη που τους είχε εκλέξει στις συνδικαλιστικές τους θέσεις, αντίθετα μέχρι και χθες παρότι είχαν ήδη από καιρό αποφασίσει να γίνουν πολέμιοί της, καταδέχονταν να φέρονται δόλια και να την εκπροσωπούν. Απόδειξη ότι κυκλοφόρησε ήδη τυπωμένη διακήρυξη με τις θέσεις της … «Νέας Πορείας» τους, ενώ προχθές υποτίθεται ότι εκπροσωπούσαν τη ΔΑΚΕ-ΕΚΑ.
Μια ανακοίνωση που προκαλεί οίκτο …
Λένε μεταξύ άλλων οι κύριοι :
• « Να μην είναι οι συνδικαλιστικές Παρατάξεις το μακρύ χέρι των κομμάτων στους Εργαζόμενους, όπως γινόταν μέχρι σήμερα» … Τους λέμε : Αυτή είναι συνάδελφοι και η πάγια θέση και πρακτική της ΔΑΚΕ … Εσείς δηλαδή τρία (3) χρόνια ήσασταν το μακρύ χέρι κάποιου κόμματος στο συνδικάτο; Γιατί καθορίζετε τη σχέση αυτή ανάλογα με τις «συναναστροφές» σας και τις σχέσεις σας με τους διάφορους παράγοντες; Ποιους καταγγέλλετε; Τους εαυτούς σας;
• «Να αποφασίζουν οι Εργαζόμενοι και όχι τα βολεμένα 
επαγγελματικά στελέχη». Ρωτάμε: Δικαιούστε συνάδελφοι να μιλάτε για βολεμένα επαγγελματικά στελέχη; Υπάρχει ή δεν υπάρχει «στέλεχος» στο ψηφοδέλτιό σας που παρότι ήταν εκλεγμένος, δεν συμμετείχε σε καμιά συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑ; Υπήρχε συνάδελφοι, δυστυχώς υπήρχε… Κανένας από εσάς δεν παράλειψε να «απολαύσει» τις προβλεπόμενες από τη θέση του αμοιβές, κανείς δεν απεμπόλησε κανένα του προνόμιο, αλλά παράλληλα κανείς δεν ανταποκρίθηκε στοιχειωδώς στις συνδικαλιστικές υποχρεώσεις που απέρρεαν από την ιδιότητά του. Έχετε υπολογίσει, πόσοι από εσάς, έχουν απολαύσει – στο όνομα της Παράταξης- οφέλη ;
• «Τα προβλήματα του εργαζόμενου και του άνεργου δεν έχουν χρώμα» … Ούτε εσείς συνάδελφοι δεν έχετε χρώμα ! Είστε άοσμοι, άχρωμοι και ανερυθρίαστοι. Γιαυτό και αντί να απολογηθείτε για το τι δεν κάνατε εσείς για αυτές τις κατηγορίες συναδέλφων, εξαγγέλλετε ξεδιάντροπα ένα ενδιαφέρον που στην πράξη ποτέ δεν αποδείξατε. Αλήθεια, από το βήμα του Συνεδρίου τι θα κάνετε; Θα απολογηθείτε για λογαριασμό της ΔΑΚΕ-ΕΚΑ που όλη την τριετία εκπροσωπούσατε ή θα μιλήσετε ως «ΑΝΤΙ-ΔΑΚΕ» κατακεραυνώνοντας στην ουσία τους εαυτούς σας;
Κοντολογίς …
Ο «παπάς» που παίζατε τόσο καιρό τελείωσε!
Η ΔΑΚΕ-ΕΚΑ μετά τη διαγραφή σας, χωρίς βαρίδια έχει πλέον τη δυνατότητα να λειτουργήσει συντεταγμένα και συντονισμένα.

Η κριτική που κάνετε στην Κεντρική ΔΑΚΕ και τα σενάρια που διασπείρετε είναι κριτική και σενάρια νηπιαγωγείου.
Η δε νεοσυσταθείσα «πορεία» σας, που στο παρασκήνιο διαλαλείτε ότι θα φτάσει μέχρι το επόμενο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, είναι θνησιγενής, παίρνει «οξυγόνο» από εξωθεσμικά κέντρα και έχει καταληκτικό χρόνο τις επόμενες εκλογικές διαδικασίες στην λεγόμενη «κεντρική πολιτική σκηνή» (γι αυτό και αφελώς μιλάτε για συνεργασία με τα συνδικάτα του λεγόμενου Ευρωπαϊκού Νότου, χωρίς να γνωρίζετε καν τι σημαίνει ο όρος), χάριν των οποίων και συστήθηκε.
Η «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» οδηγεί με βεβαιότητα «οδηγούς» και «επιβάτες» στο γκρεμό!
Η ΔΑΚΕ-ΕΚΑ ανήκει αποκλειστικά στα μέλη της και δεν κληροδοτείται ούτε τεμαχίζεται. 
Η ΔΑΚΕ ΕΧΕΙ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ
ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΔΑΚΕ-ΕΚΑ
Γαζής Μιχάλης
Κομματάς Ανδρέας
Κομίνης Αλέκος
Κυρίτσης Δημήτρης
Σιάνης Φώτης
Τσιτούρας Βαγγέλης
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΚΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ
ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ                           ΔΑΚΕ ΟΜΕ ΟΤΕ                                     ΔΑΚΕ ΠΟΣΤ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΡΑΣ             ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ               ΔΗΜΗΤΡΗΣ 
ΚΑΨΟΚΟΛΗΣ

ΔΑΚΕ ΕΥΔΑΠ                                      ΔΑΚΕ ΟΕΧΒΕ                            ΔΑΚΕ ΟΣΕ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ       ΜΑΚΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ            ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΟΥΡΛΙΑΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου