Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΑΔΜΗΕ: Σημαντικές ενισχύσεις στο σύστημα μεταφοράς ηλεκτρισμού



Δύο σημαντικές ενισχύσεις στο σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ. Η πρώτη είναι η ολοκλήρωση του Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Αλιβερίου και η δεύτερη είναι η πλευρά των 150 kV του νέου ΚΥΤ Μεγαλόπολης. 
 Α) Σύστημα 400 kV στην Εύβοια – ΚΥΤ Αλιβερίου Ολοκληρώθηκε πρόσφατα το νέο σύγχρονο «κλειστού τύπου» (GIS) Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Αλιβερίου που θα εξυπηρετήσει θερμικές μονάδες ηλεκτρισμού και παραγωγούς ΑΠΕ στην Εύβοια. Την 19η Φεβρουαρίου ηλεκτρίστηκε για πρώτη φορά και την 16η Απριλίου ετέθη υπό φορτίο το πρώτο κύκλωμα της νέας γραμμής 400 kV που συνδέει το νέο ΚΥΤ Αλιβερίου με τον κορμό του εθνικού συστήματος μεταφοράς 400 kV στη περιοχή της Βοιωτίας. Η γραμμή, που συμπεριλαμβάνει δυο κυκλώματα, με εναέρια και υπόγεια τμήματα μήκους 56 και 13,5 χιλιομέτρων αντίστοιχα, έχει ήδη αναλάβει εγχύσεις ηλεκτρικής ενέργειας από τη νέα μονάδα φυσικού αερίου της ΔΕΗ στο Αλιβέρι, ενώ το δεύτερο κύκλωμα της γραμμής θα ηλεκτρισθεί στις αρχές Ιουνίου. 
 Β) ΚΥΤ Μεγαλόπολης στην Πελοπόννησο Σε χρονικό διάστημα μόλις 20 μηνών κατασκευάστηκε και ηλεκτρίστηκε από τον ΑΔΜΗΕ, την 28η Απριλίου, η πλευρά των 150 kV του νέου ΚΥΤ Μεγαλόπολης. Το νέο ΚΥΤ είναι έτοιμο να δεχθεί εγχύσεις ηλεκτρικής ενέργειας στα 150 kV από ηλεκτροπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της νέας μονάδας φυσικού αερίου της ΔΕΗ (Μεγαλόπολη 5). Η πλευρά των 400 kV αναμένεται να ηλεκτρισθεί τον προσεχή Αύγουστο

 http://www.energypress.gr/news/reuma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου