Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ Λεκανοπεδίου

Συνεδρίασε στις 09/ 01/ 2013 η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ  λεκανοπεδίου στο Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας με τα παρακάτω θέματα:
-Σύσταση ΔΑΚΕ λιγνιτικής επιτροπής λεκανοπεδίου.
-Προσλήψεις προσωπικού.
-Αποκρατικοποιήσεις.
-Ενημέρωση εξέλιξη εξορθολογισμού επιδομάτων. 
-Ενημέρωση εξέλιξης πορείας αποσπασμένων εργαζομένων (ΤΑΥΤΕΚΩ – ΤΑΠ/ΙΚΑ) από ΔΕΗ.
    Επανασυστάθηκε,  μετά την ανάδειξη νέου Δ.Σ. της ΓΕΝΟΠ η λιγνιτική επιτροπή της ΔΑΚΕ λεκανοπεδίου, με τους επικεφαλείς των ΔΑΚΕ των πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής και των ψηφοδελτίων που στήριξαν την ΔΑΚΕ στις εκλογές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.
     Με την διαφαινόμενη επιλογή της κυβέρνησης να μην προχωρεί σε προσλήψεις ώστε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του μνημονίου, εντοπίζετε πλέον σοβαρότατο πρόβλημα στην
λειτουργία της επιχείρησης καθώς και της απώλειας τεχνογνωσίας που υπάρχει σήμερα, η οποία ατάκτως και επικίνδυνα εργολαβοποιείται, με τελικό αποτέλεσμα την απαξίωση αυτής.
Για το θέμα αυτό θα ζητηθεί από τις διοικήσεις των σωματείων που συμμετέχουν οι ΔΑΚΕ, ανάλογη συνεδρίαση και απόφαση επιτακτικής απαίτησης προσλήψεων τακτικού προσωπικού από την διοίκηση αλλά και από την κυβέρνηση.
      Για την δε πώληση του 17% ή μονάδων και ορυχείων, η ΔΑΚΕ είναι κάθετα αντίθετη, στο ξεπούλημα της επιχείρησης. Η όποια μελλοντική επενδυτική πολιτική της ΔΕΗ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά περίπτωση. Κάθε σενάριο δε, στόχο πρέπει να έχει την εθνική ενεργειακή αυτάρκεια και το χαμηλό επίπεδο τιμών πώλησης Η.Ε.
      Τα στελέχη της ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ενημερώθηκαν επισταμένα για την μέχρι τώρα πορεία των συζητήσεων της ειδικής επιτροπής η οποία ασχολείται με το εν λόγο ζήτημα. Η άποψη της ΔΑΚΕ είναι κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να χάσει ούτε ένα ευρώ από την διαδικασία ενοποίησης η επιδομάτων.
       Για το σημαντικό ζήτημα που έχει ανακύψει για τους αποσπασμένους συναδέλφους σε ΤΑΠ/ΙΚΑ & ΤΑΥΤΕΚΩ – ΕΟΠΥΥ έγινε ενημέρωση για τα σημαντικά βήματα που έχουν γίνει ως τώρα από την ΓΕΝΟΠ τους εκπροσώπους των εργαζόμενων στην ΔΕΗ και του εκπροσώπου στην επιτροπή.
      Η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ λεκανοπεδίου θα συνεδριάζει σε τακτικά χρονικά διαστήματα με στόχο την ενωτική λειτουργία διαμόρφωση απόψεων και προτάσεων και δυναμική διεκδίκηση της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου