Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΔΑΚΕ:Δεν συμμετέχουμε σε καμία μορφή διαλόγου, εάν πρώτα δεν καταργηθούν οι επαίσχυντοι νόμοι που διαλύουν τους εργαζόμενους


Έπειτα από τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημέρων, αποδεικνύεται ότι η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων, που προκλήθηκε από τον τέως Πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο, σε σχέση με τη μείωση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού της μείωσης του μη μισθολογικού κόστους και της περαιτέρω ελαστικοποίησης μορφών απασχόλησης, ήταν τελικά αιτήματα κάποιων εργοδοτικών οργανώσεων και όχι της Τρόϊκα.

Εάν λάβουμε υπ’ όψιν μας το γεγονός ότι η ΚΟΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΣΕΕ- Εργοδοτικών οργανώσεων δεν ελήφθη υπ’ όψιν της Κυβέρνησης Ειδικού σκοπού και νομοθετήθηκαν τα τρία από τα τέσσερα αιτήματα εις βάρος των εργαζομένων, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι η πρόσκληση του ΣΕΒ για …διάλογο με τη ΓΣΕΕ αποσκοπεί μόνο στο να αλλάξει με κοινή συμφωνία ή νέα νομοθετική παρέμβαση ότι απέμεινε και δεν νομοθετήθηκε.

Σ’ ότι αφορά την θέση του ΣΕΒ για την κατάργηση της πρόσφατης νομοθετικής διάταξης που προβλέπει τη μείωση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά της Μετενέργειας όπως ίσχυε προηγουμένως, δηλαδή στο σύνολό της, καθώς και την πρόταση του υπηρεσιακού Υπουργού κ. Ρουπακιώτη, είναι αυτονόητο ότι μας βρίσκουν σύμφωνους, όπως αυτονόητη θεωρούμε την άμεση παρέμβαση της Κυβέρνησης να ανταποκριθεί στην κοινή θέση και πρόταση των κοινωνικών εταίρων, αλλά και στις δηλώσεις των αρχηγών των κομμάτων οι οποίοι συμφωνούν για πάγωμα και κατάργηση μετά τις εκλογές αυτών των διατάξεων.

Ως εκ τούτου και επειδή πιστεύουμε ότι κάποιοι προσπαθούν να παίξουν για μια ακόμη φορά, πολιτικά και επικοινωνιακά παιχνίδια ενόψει των νέων εκλογών εις βάρος των εργαζομένων, η ΔΑΚΕ παρά την κατ’ αρχήν συμφωνία της για διάλογο στην Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης, δεν θα συμμετέχει σε καμία μορφή διαλόγου, εάν πρώτα δεν καταργηθούν οι επαίσχυντοι νόμοι που διαλύουν τους εργαζόμενους και τις εργασιακές σχέσεις.

Αντιλαμβανόμαστε τις αγωνίες όλων ( πολιτικές, κομματικές κ.α) για εφαρμογή των όρων του μνημονίου, αλλά σ’ ότι μας αφορά δεν πρόκειται να είμαστε αυτοί που θα προχωρήσουμε σε συζήτηση για υλοποίηση των παραγράφων 28 & 29 καθώς και του κεφαλαίου 4 που περιλαμβάνονται σ’ αυτό, πολύ απλά γιατί δεν θέλουμε να είμαστε συμμέτοχοι στο “ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ” που συντελείται.

Σ΄ ότι αφορά τις προτάσεις των εργοδοτικών φορέων εάν πράγματι πιστεύουν αυτά που λένε, τους καλούμε το ΔΥΝΑΤΑΙ του επαίσχυντου νόμου να το χρησιμοποιήσουν προς όφελος των εργαζομένων και όχι για δικό τους όφελος!!!

Ίσως αυτό να είναι ένα καλό πρώτο βήμα για να αποδείξουν ότι αυτά που λένε τα εννοούν και δεν είναι προσχηματικά!

Σε κάθε περίπτωση η ΔΑΚΕ Ι.Τ. με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εργαζόμενους που δοκιμάζονται ΑΡΝΕΙΤΑΙ να “παίξει” στα προεκλογικά αυτά παιχνίδια και αρνείται να συμμετέχει σε συζήτηση για ενδεχόμενη κατάργηση “ευγενών” συμβάσεων που ζητάει ο ΣΕΒ, σεβόμενοι τις ελεύθερες Συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου