Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Προμελετημένο έγκλημα το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΔΕΗ


του Αριστοτέλη Βασιλάκη
  
Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. Ότι του ζητήθηκε το έφερε εις πέρας και μάλιστα εύκολα… Αυτό δείχνει πως πρόκειται για δαιμόνιο άτομο με ιδιαίτερες ικανότητες. Μετά το «μαγείρεμα» του ελληνικού χρέους και την «προσφυγή» σε βοήθεια στο ΔΝΤ , ο «Παπάκ» έχει αναλάβει το βαρύ φορτίο να ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ τη ΔΕΗ, την τελευταία μεγάλη κρατική Επιχείρηση, μαζί με τον ΟΠΑΠ, που παρουσιάζει κέρδη. Ενδεχομένως το πιο πολύτιμο «χρυσαφικό» της Ελληνικής Οικονομίας. Πουλάει ο «Παπάκ» έναν κολοσσό που προσφέρει τεράστια οφέλη στην πραγματική οικονομία για να εξυπηρετήσει λογιστικές εγγραφές της εικονικής οικονομίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Η ΔΕΗ, δεν είναι ΟΤΕ, πολύ δε περισσότερο δεν είναι ούτε ΟΣΕ, ούτε Ολυμπιακή. Η ΔΕΗ είναι μια ξεχωριστή Επιχείρηση, η μοναδική στην Ελλάδα, η οποία προσφέρει στους καταναλωτές το πιο βασικό αγαθό διαβίωσης, μετά το φαγητό. Ξεχνά ο κ. Παπακωνσταντίνου, αυτός ο μοιραίος άνθρωπος για την χώρα, ότι η περιουσία της ΔΕΗ είναι αμύθητη, απροσμέτρητη, φτιαγμένη με ιδρώτα και αίμα, το βάρος της οποίας θα πέσει και θα πλακώσει ανθρώπους που καλούνται σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο να την διαχειριστούν… Άνθρωποι μειωμένης εθνικής συνείδησης και ακόμα πιο μειωμένης πολιτικής και διαχειριστικής ικανότητας.
Η ΔΕΗ τα τελευταία χρόνια έχει «υποστεί» μια σειρά από αποφάσεις της Πολιτείας, οι οποίες είναι εγκληματικές και σε μια ευνομούμενη δημοκρατία θα έχριζαν εισαγγελικής παρέμβασης και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο. Έχει επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης στο DIESEL απόφαση που κόστισε στην Επιχείρηση πάνω από 100 εκ. € ετησίως!!!
Έχει επιβληθεί ειδικός φόρος κατανάλωσης φυσικού αερίου. Απόφαση που θα κοστίσει στη ΔΕΗ πάνω από 200 εκ. € το 2012!!!
Οι περικοπές των μισθών των υπαλλήλων της ΔΕΗ, έχουν φτάσει το 45%, ωστόσο οι περίφημες περιστολές των δαπανών, δηλαδή οι σπατάλες των προμηθειών και των εργολαβιών, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα τελευταία χρόνια, εξυπηρετώντας τους «γνωστούς και μη εξαιρετέους» εθνικούς προμηθευτές, κρατικοδίαιτους «νταβατζήδες» της Ενέργειας…
Εδώ και χρόνια έχει στηθεί μια κομπίνα σε βάρος της ΔΕΗ με την οριακή τιμή του συστήματος (ΟΤΣ). Κομπίνα από την οποία πέρσι έχασε (της έκλεψαν) 40 εκ. €, φέτος 170 – 180 εκ. € και του χρόνου πάνω από 200 εκ. €.
Παράλληλα την βάζουν να πληρώνει (χάνει) από τα «δωράκια» που γίνονται σε τρίτους όπως το πρόσφατο στην ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (45-50 εκ. το χρόνο μέσω του τέλους ΑΠΕ) το οποίο θα το πληρώσουν οι καταναλωτές!
Αν ΔΕΗ, μια Επιχείρηση με ασύλληπτες δυνατότητες και πλούτο, ο οποίος στην ουσία αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού, αφηνόταν ελεύθερη και μη ποδηγετούμενη από τις «βουλές» κάθε περαστικού υπουργού, να βγει στον ανταγωνισμό, τότε είναι σίγουρο ότι θα μπορούσε να παίξει καθοριστικό ρόλο σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Αντ’ αυτού οι «μαθητευόμενοι μάγοι» σαν τον κ. Παπακωνσταντίνου, για να μην γράψουμε τίποτα χειρότερο, την απαξιώνουν με σκοπό να την ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ έναντι πινακίου φακής, στους πολιτικούς τους προστάτες και μέντορες. Αν αυτό δεν είναι «γραικυλισμός», αναρωτιέμαι τι χειρότερο θα μπορούσε να πράξει ο Τσολάκογλου;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου