Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Δριμεία κριτική ΝΔ σε ΥΠΕΚΑ για ΔΕΗ και ΑΠΕ


Δριμεία κριτική στο ΥΠΕΚΑ αναφορικά με τις πολιτικές που ακολουθούνται στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος άσκησε ο βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.  Ειδικότερα, σε  ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υ.Π.Ε.Κ.Α. για την "Ποινική προστασία του Περιβάλλοντος και το πλαίσιο παραγωγής και διαχείρισης αποβλήτων", ο κ. Καλαφάτης κατηγόρησε την ηγεσία του ΥΠΕΚΑ για επιδείνωση της θέσης και του κύρους της Δ.Ε.Η., αναφερόμενος στην κακή διαχείριση της εταιρίας, την οιονεί συνδιοίκηση με συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ, την επιβολή πλειάδας φόρων, την είσπραξη του "χαρατσιού" και την αναποτελεσματικότητα της εταιρίας σε σχέση με τη διευθέτηση των οφειλών του κράτους και των ιδιωτών προς αυτήν.
Παράλληλα, στηλίτευσε την ανυπαρξία της πλούσιας σε λόγια και φτωχής σε έργα πολιτικής για την "πράσινη ανάπτυξη", με αποτέλεσμα την αποθάρρυνση των επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ.

Τόνισε τέλος, ότι  η πολιτική του ΥΠΕΚΑ επέφερε ιδιαίτερα αρνητικά αποτελέσματα στη χονδρική και λιανεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένης και της αύξησης της τιμής της κιλοβατώρας, η οποία επιβαρύνει άμεσα το κόστος παραγωγής των βιομηχανιών και βιοτεχνιών της χώρας, καθώς και το κόστος διαβίωσης των ελληνικών νοικοκυριών.

 http://www.energypress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου