Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΔΑΚΕ/ΕΔΟΠ-ΔΕΗ:Οι φεουδάρχες ήταν αυτοί που είχαν το λαό δουλοπάροικο

Έκπληξη και αγανάκτηση προκάλεσαν οι δηλώσεις – θέσεις του προέδρου της Ν.Δ. στο Zάππειο ΙΙ, για την ΔΕΗ.
Θέσεις πρωτόγνωρες για ιδιωτικοποίηση παραγωγής, ορυχείων και εμπορίας, θέσεις που παρεκκλίνουν από τις ιδεολογικές αρχές του κοινωνικού φιλελευθερισμού και δεν συνάδουν με την πατριωτική στάση που έδειξε η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ. στα ενεργειακά ζητήματα της χώρας. Θέσεις που ποτέ δεν συζητήθηκαν τόσο με τα θεσμοθετημένα όργανα όσο και με τους κοινωνικούς φορείς.  
Δυστυχώς, τα στελέχη που συμβούλευσαν τον πρόεδρο, είτε έχουν άγνοια των ενεργειακών θεμάτων και τις επιπτώσεις των προτάσεων τους στην Κοινωνία, είτε προσπαθούν να εξωραΐσουν την εικόνα της Νέας Δημοκρατίας στα μάτια των Αγορών και στους σύγχρονους Αποικιοκράτες της Τρόικας, αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα και τα δεινά που θα υποστούν οι Έλληνες πολίτες, σ’αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε.
Αγνοούν ότι το ρεύμα δεν αποτελεί εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό και όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό οδηγούνται στην εξαθλίωση.
Αγνοούν ότι διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία ήταν δίπλα στην κοινωνία και στήριξε τα κοινωνικά αγαθά.
 Αγνοούν ότι οι μεγάλες Δημόσιες επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ, ανδρώθηκε και μεγαλούργησε με κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας διαχρονικά.
Αγνοούν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν γύρισε ποτέ την πλάτη στα χαμηλά στρώματα της κοινωνίας!!! Ενώ τώρα διαγκωνίζεται δυστυχώς με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θέλει να στραγγαλίσει τη χαμηλή και μεσαία τάξη. Γιατί;
Άραγε οι Νεοφιλελεύθεροι Νεοφεουδάρχες σύμβουλοι του προέδρου, δεν βλέπουν, δεν προβληματίζονται με την συμπεριφορά των Τραπεζιτών, που παρόλη την οικονομική στήριξη μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, περί τα 100 δις. ευρώ, δεν προχωρούν στην χορήγηση Δανείων, με αποτέλεσμα, την οικονομική ασφυξία στην αγορά, την ύφεση, τα λουκέτα και την ανεργία.
Μήπως άραγε θέλουν, να εκλιπαρεί η κάθε κυβέρνηση τους ιδιώτες προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας, να συγκρατούν τις τιμές προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας και όχι η ίδια;
Για την ΔΑΚΕ- ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, ο Δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ, δηλαδή  το 51% στο κράτος, η ενσωματωμένη περιουσία του ασφαλιστικού μας φορέα στη ΔΕΗ που αγγίζει τα 12 δις ευρώ σήμερα, η προστασία του Εθνικού μας πλούτου όπως ο λιγνίτης, τα νερά και τα δίκτυα αποτελούν αδιαπραγμάτευτες θέσεις.
Με όποιον θελήσει να τις αμφισβητήσει θα συγκρουστούμε σκληρά για να μην περάσουν. Όσον αφορά για τους «Τσιφλικάδες» που ανέφερε ο πρόεδρος, δεν το θεωρούμε Υποτιμητικό απεναντίας Τιμητικό. Διότι «Τσιφλικάδες» στο παρελθόν, διατήρησαν άσβεστο την Ελπίδα και συνέβαλαν στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821, υπήρξαν και εθνικοί ευεργέτες που σήμερα δεν υπάρχουν. Οι τσιφλικάδες έδιναν στο χωρικό σπίτι, ένα μικρό κομμάτι γης για λαχανόκηπο κ.α.
 
 Οι φεουδάρχες ήταν αυτοί που είχαν το λαό δουλοπάροικο, με αντάλλαγμα την προστασία από τυχόν επιθέσεις άλλων στρατών γαιοκτημόνων. Δηλαδή ο απλός λαός να δουλεύει για να πληρώνει φόρους και λογαριασμούς με βασική αρχή Μεροδούλι – μεροφάι.
 Άρα θεωρούμε τιμή μας να λειτουργούμε σαν Τσιφλικάδες και όχι σαν σύγχρονοι Φεουδάρχες, που έχουν επιλέξει οι Νεοφεουδαρχικές κυβερνήσεις τύπου Γ.Α. Παπανδρέου και συναγωνίζονται κάποιοι πολιτικοί.
Η συνδικαλιστική μας λειτουργία, μπορεί να είναι διαφορετική από αυτή που έχετε γνωρίσει μέχρι σήμερα από άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Το καταλαβαίνουμε. Μπορεί, η αγάπη που δείχνουμε για την επιχείρηση και την Κοινωνία να είναι ακατανόητη, για τους θαμώνες των πλατειών Grote Markt (Grand Place) ή Trafalgar square. Άλλωστε εάν δεν έχεις ζήσει τη ΔΕΗ από μέσα, σαν εργαζόμενος δεν μπορείς να καταλάβεις πως τόλμησαν π.χ. στις μεγάλες φωτιές του 2007 να αντικαταστήσουν το κομμένο Δίκτυο της ΔΕΗ, αμέσως μετά την φωτιά, αψηφώντας τον κίνδυνο της αναζωπύρωσης.
Δεν μπορούν να κατανοήσουν το αίτημά μας, ότι δεν θέλαμε υπερωρίες αλλά τα χρήματα αυτά να γίνονταν 5000 νέες προσλήψεις στη ΔΕΗ για ανέργους νέους.
Δεν διαισθάνονται την καθημερινή αδυναμία των συμπολιτών μας, που δεν μπορούν να πληρώσουν ακόμη και τους λογαριασμούς του Ηλεκτρικού τους ρεύμα για ποσά 100,00€. Χρόνια τώρα, όπως θα κάνουμε και στο προσεχές μέλλον, δίνουμε την συνδικαλιστική μας μάχη, όχι μόνο για τα συμφέροντα των μελών μας αλλά και για όλη την Ελληνική Κοινωνία. Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι το αίτημα όλων, ανεξαρτήτου πολιτικής ένταξης είναι:
 
ΔΕΗ ΔΗΜΟΣΙΑ – ΡΕΥΜΑ ΦΘΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ

Για κάποιους οπαδούς της Αγοράς, αυτό αποτελεί ιδεολογικό ατόπημα.
Για όλους εμάς αποτελεί κοινωνικό αγαθό και απαίτηση. Άλλωστε είναι γνωστό ότι όποιος έχει στον έλεγχό του τις υποδομές μιας χώρας, ελέγχει και το ηθικό του λαού. Λαός εξαθλιωμένος είναι ένας λαός υποταγμένος στις Βουλές των κατακτητών. Αυτό επιδιώκουν σήμερα. Σ’αυτό αντιστεκόμαστε.
Αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο, ο πρόεδρός μας κ.A.Σαμαράς, απαρνήθηκε στο ενεργειακό ζήτημα τον Κοινωνικό Φιλελευθερισμό και αποδέχτηκε τις Νεοφιλελεύθερες θέσεις που εκφράζει σήμερα η «Συμμαχία των Προθύμων» της κ.Μπακογιάννη ή τα υπό αναστολή κόμματα, Δράση και Ταύροι του κ. Μάνου.
 
Η ΔΑΚΕ-ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, καλεί όλους τους συναδέλφους να συστρατευτούν στο δύσκολο αγώνα που έχουμε μπροστά μας. Έναν αγώνα για την διαφύλαξη της πιο κερδοφόρας επιχείρησης της χώρας. Για να παραμείνει Δημόσια, Ισχυρή, Ανταγωνιστική, μοχλός ανάπτυξης της Οικονομίας, προσφέροντας φθηνό ρεύμα στους Έλληνες πολίτες.
Όποιοι πολιτικοί τις ασπάζονται αυτές τις θέσεις, θα είμαστε δίπλα τους. Όσοι έχουν άλλη πολιτική στάση, θα είμαστε πολιτικά αλλά και εκλογικά, δυνατά απέναντί τους….    
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου