Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΔΑΚΕ-ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ:Έχουμε στην κυριολεξία οικονομική κατοχή.

Παρακολουθούμε άναυδοι την μετεξέλιξη και την μετάλλαξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ από τον σοσιαλισμό και τον τρίτο δρόμο σε σύστημα που εξυπηρετεί, εις βάρος ενός ολόκληρου λαού, τραπεζικούς οργανισμούς και οικονομικούς συνασπισμούς του εξωτερικού.
 
 Το παιχνίδι εντυπώσεων της δήθεν «αντιπαράθεσης» κυβέρνησης και εκπροσώπων της τρόικας, που ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου, καλά κρατεί, χωρίς όμως να αλλάζει η ουσία των όσων ειπώθηκαν στην προχθεσινή συνέντευξη τύπου δηλαδή ότι, στο πλαίσιο της διαχείρισης του ελληνικού χρέους, συμφωνήθηκε πως η Ελλάδα θα προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015.
 
 Η τρόικα το ζήτησε, και η κυβέρνηση υπάκουα το αποδέχτηκε και αυτά που λένε και δήθεν κάνουνε τώρα είναι ψεύτικα δάκρυα. Για την ουσία των εντολών-κατευθύνσεων αποδείχθηκε ότι έχουν συμφωνήσει.
 
 Το μόνο που απασχολεί τους κυβερνώντες είναι, ότι δημοσίως έπεσαν οι μάσκες και µε τον τρόπο που το χειρίστηκαν επικοινωνιακά οι εκπρόσωποι της τρόικας κατέδειξαν με σαφήνεια ποιος είναι το αφεντικό που «αποφασίζει και διατάσσει».
Τώρα πείστηκε και ο πιο δύσπιστος και ο πιο ρομαντικά αισιόδοξος για το ποιος κυβερνά τον τόπο.
 
 Το αρχικό μνημόνιο παρά τις δυσβάσταχτες θυσίες του Ελληνικού Λαού δεν βγαίνει και κάθε επικαιροποιημένο είναι για τους εργαζομένους προς χειρότερη κατεύθυνση.
Κόψιμο δώρων, μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση επιδομάτων, αύξηση έμμεσων και άμεσων φόρων είχαν σαν αποτέλεσμα την μείωση κατά 30% του βιοτικού επιπέδου.
 
Εκεί που το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα έκανε λόγο για επιτήρηση μια διετία και μετά θα βλέπαμε «φως στο τούνελ», τώρα μιλάνε για δεκαετίες και με την προϋπόθεση να μειωθεί το δημόσιο χρέος.
 
 Το επόμενο χτύπημα, που δεν ξέρουμε αν θα είναι και το τελευταίο, να πουληθεί γρήγορα η Δημόσια περιουσία όσο-όσο. Να γιατί έβαλαν την επιχείρηση στο Μνημόνιο. Όλα παραδομένα στο μεγάλο κεφάλαιο. Έπεσαν οι μάσκες και δεν τους νοιάζει.
 
Πάνω από τη μισή Ελλάδα θα πρέπει να ξεπουλήσουμε μέχρι το 2015 για ν’ αρχίσει να μειώνεται το τεράστιο δημόσιο χρέος. 

Έχουμε στην κυριολεξία οικονομική κατοχή.
 
 Έλεος πια, πρέπει να θυμίσουμε στην κατοχική αυτή κυβέρνηση ότι :
Άλλο αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και άλλο ξεπούλημα των ασημικών" και ότι “Αξιοποίηση δεν σημαίνει «εκποίηση» σημαίνει δίνω αξία σε κάποιο περιουσιακό στοιχείο που ως τώρα παραμένει ανενεργό ή απαξιώνετε".
 
 Ως κυβέρνηση πρέπει να έχουν το θάρρος και το κουράγιο να εφαρμόσουν ένα νέο μίγμα πολιτικής που θα μας βγάλει από την κρίση με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και τις ελάχιστες απώλειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου