Η πρόσφατη απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) να αναθέσει τον έλεγχο του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης στον Α.Δ.Μ.Η.Ε. αποτελεί επιβεβαίωση και αναγνώριση των δυνατοτήτων και της εμπειρίας που έχει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής στην υλοποίηση μεγάλων και απαιτητικών έργων.
Για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ η εξέλιξη αυτή, που τερματίζει μια δύσκολη περίοδο διαπραγματεύσεων, αίρει τις αβεβαιότητες για την έγκαιρη ολοκλήρωση του τόσο σημαντικού έργου αλλά ταυτόχρονα ακυρώνει και τις προσπάθειες ορισμένων να αμφισβητήσουν και να «μπλοκάρουν» το ρόλο του ΑΔΜΗΕ.
Είναι σαφές ότι ο ΑΔΜΗΕ έχει την τεχνογνωσία , το υψηλής ειδίκευσης προσωπικό αλλά και την απαιτούμενη εμπειρία να υλοποιήσει το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Αττικής – Κρήτης ,τμήμα του ευρύτερου έργου Ισραήλ-Κύπρου- Ελλάδας που έχει ενταχθεί στα Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ολοκλήρωση των έργων και η προώθηση με ταχείς ρυθμούς των υπολοίπων φάσεων της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων καθώς και των άλλων έργων που έχει αναλάβει ΑΔΜΗΕ απέδειξε σε όλους τις δυνατότητες της επιχείρησης, οι εργαζόμενοι της οποίας αξιοποιούν την τεράστια εμπειρία σε δύσκολα και απαιτητικά έργα του τομέα μεταφοράς σε ολόκληρη την Ελλάδα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ