Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΔΑΚΕ-ΕΤΕ:ΜΕ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥΣ




Δυστυχώς την ώρα που οφείλουμε να είμαστε σε αγωνιστική επαγρύπνηση και το μυαλό και η ψυχή μας να είναι κοντά στους συναδέλφους και στα προβλήματα τους, αναγκαζόμαστε να απαντάμε σε επιτηδευμένες ανακρίβειες και σε αποκρουστικά υποκριτικές θέσεις και απόψεις. Η παράταξη της ΕΠΑΔ και οι υπόλοιποι κλώνοι της ΠΑΣΚΕ χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, πιστεύουν ότι με το να αλλάζουν θέσεις, απόψεις, ανάλογα όπως τους βολεύει για να ξεπλυθούν από το αμαρτωλό συνδικαλιστικό τους  παρελθόν, αποσιωπούν εσκεμμένα ότι οι ηγεσίες τους και τα ίδια πρόσωπα που έδιναν δήθεν μάχες εναντίον του ξεπουλήματος της ΔΕΗ, ψήφιζαν στο πρόσφατο παρελθόν τα εξής:

- Την διάσπαση της ΔΕΗ σε θυγατρικές και την μετοχοποίηση της Επιχείρησης.

- Ψήφιζαν την τελευταία προβληματική ΕΣΣΕ και άνοιγαν το δρόμο της μεταθετότητας και της κινητικότητας στον Όμιλο ΔΕΗ ακυρώνοντας κατακτήσεις ετών.

- Πρωτοστάτησαν στη κατεδάφιση του ασφαλιστικού με το με το περιβόητο «εφεξής» (αν και τα στελέχη της τότε ενωμένης ΠΑΣΚΕ, πανηγύριζαν) δημιουργώντας χαοτικές εργασιακές και ασφαλιστικές καταστάσεις.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Η ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ δεν χάιδεψε ποτέ την αποτυχημένη και ανάλγητη διοίκηση Ζερβού, ούτε και τις προηγούμενες διοικήσεις και δεν έκανε επιλεκτική συνδικαλιστική δράση όπως έπρατταν οι «πρώην σύντροφοι» κάνοντας ντου και μπούκες παρέα με υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ενώ τώρα ανταλλάσουν «δημοκρατικές» μαχαιριές. Επίσης να υπενθυμίσουμε ειδικά στην ηγεσία του ΕΠΑΔ, ότι ξεπερνούν σε εμμονές και παράνοια ακόμα και τους πρώην καθοδηγητές τους, διεκδικώντας τα πάντα ενώ οι εργαζόμενοι τους κατέταξαν στην τέταρτη θέση.
Παραπλανητικά κτυπούν την παράταξη μας ενώ το προηγούμενο χρονικό διάστημα συνεργάστηκαν άψογα και αδιαμαρτύρητα με τον σημερινό Πρόεδρο της ΕΤΕ, από τη θέση του Γεν. Γραμματέα. Αγαπητοί συνάδελφοι του ΕΠΑΔ, η ΔΑΚΕ-ΕΤΕ ήταν πάντα μπροστά σε όλες τις αγωνιστικές και απεργιακές κινητοποιήσεις σεβόμενοι τις πλειοψηφίες που διαμορφώνονται δημοκρατικά στο Συνδικάτο και συγκρούστηκε ακόμη και πάλεψε με κάθε αγωνιστικό μέσο που διαθέτει ώστε να μην διαμελισθεί η Επιχείρηση.
Δυστυχώς για το ΕΠΑΔ, η ιστορία γράφει ότι οι τωρινοί εκλεγμένοι σύμβουλοι σας, ΨΗΦΙΣΑΝ ΥΠΕΡ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΥΓΑΤΡΙΚΩΝ και άνοιξαν με την απαράδεκτη στάση τους, την πόρτα του ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ, σπάζοντας το ενιαίο σχίσμα της Επιχείρησης σε όμιλο ΔΕΗ. Αυτά γράφει η ιστορία… διότι αρκετοί από εσάς ψηφίσατε με εντολή της τότε ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ το ξεπούλημα της ΔΕΗ, οπότε όσες ψευτοεπαναστατικές ανακοινώσεις και αν εκδώσετε δεν μπορείτε να ξεγελάσετε τους συναδέλφους.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Η θέση μας ήταν πάντα υπέρ ενός αναλογικού-αντιπροσωπευτικού προεδρείου και σε προηγούμενες συνεδριάσεις για να ξεφύγουμε από την εμπλοκή που δημιούργησαν οι κλώνοι της ΠΑΣΚΕ και η ΣΑΔ, ανακοινώσαμε ότι είμαστε ανοικτοί και σε προγραμματικό προεδρείο ώστε η ΕΤΕ να μην μείνει χωρίς ηγεσία. Διότι πάντα υποστηρίζαμε το αναλογικό-αντιπροσωπευτικό είτε με συνδικαλιστική είτε με πολιτική πλατφόρμα. Ξεχνούν επιλεκτικά οι εκπρόσωποι του ΕΠΑΔ ότι το δικαστικό γαϊτανάκι και τον διασυρμό της ΕΤΕ, το ξεκίνησαν οι ίδιοι άνθρωποι που αγκαλιαζόντουσαν μαζί στις πορείες και έδιναν δημόσια όρκους αγωνιστικότητας ενώ παράλληλα διοριζόντουσαν Πρόεδροι από τους σημερινούς «νεκροθάφτες».
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
Η ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ και στην προηγούμενη ανακοίνωση της, είχε δηλώσει ότι μόλις ξεκαθαρίσουν στο ΕΑΜΕ ποιοι και πόσοι είναι αριθμητικά (είχαν εκλεγεί 11 σύμβουλοι) τότε θα ψηφίσει και το ανάλογο προεδρείο ώστε να δοθεί ένα τέλος στην αγωνία των συναδέλφων και στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί. Από την στιγμή που η ΣΑΔ (Μιχαλάτος) είχε εκλέξει τρεις συμβούλους αλλά αποχώρησε από το ψηφοδέλτιο του ΕΑΜΕ, όπως είχε κάνει νωρίτερα και η ΠΑΣΚΕ (Σκαλίντζης) και δήλωσαν ξεχωριστές παρατάξεις, απέμειναν οι 7 σύμβουλοι του ΕΜΕΙΣ(Μανιάτης) με συνέπεια το συγκεκριμένο ευκαιριακό εκλογικό σχήμα να απωλέσει την πλειοψηφία του.
Την εξέλιξη αυτή αποδέχτηκε ο συνάδελφος Μανιάτης τόσο στη συγκεκριμένη συνεδρίαση όσο και με ανακοίνωση του στην οποία δημόσια παραδέχεται ότι δεν έχει την πλειοψηφία για την εκλογή Προέδρου λόγω ότι έμεινε με 7 συμβούλους ενώ η ΔΑΚΕ διέθετε δύο περισσότερους.

Συνεπώς η θέση του Προέδρου βάση της αναλογικότητας ανήκει στη ΔΑΚΕ και με βάση αυτή την εξέλιξη διεκδικήσαμε και αναλάβαμε τη θέση του Προέδρου αφού η πλειοψηφία των συμβούλων (εκλέξαμε 9)ανήκει στη παράταξή μας.
Συνάδελφοι, η ΔΑΚΕ/ΕΤΕ δεν πρόκειται να ακολουθήσει άλλο τον ολισθηρό δρόμο της άγονης αντιπαράθεσης και του εμφυλίου μέσα στο ιστορικό σωματείο που ονομάζεται ΕΤΕ-ΔΕΗ. Ας αναλάβουμε όλοι πλέον τις ευθύνες μας και να αγωνιστούμε με σοβαρότητα και αποτελεσματικές δράσεις  για να θεμελιώσουμε  σχέσεις εμπιστοσύνης, αλληλεγγύης με τα μέλη μας και με τους εργαζομένους του Ομίλου ΔΕΗ. Στο χέρι μας είναι…


                                          ΔΑΚΕ-ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου