Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

«Στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη γίνονται περισσότερα εργατικά ατυχήματα και από τα Ναυπηγεία στο Πέραμα»!

Ένα μήνα μετά από την μεγάλη κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και η λειτουργία του αποκαθίσταται σταδιακά. Ο Βαγγέλης Τσουμπλέκας (πρόεδρος του σωματείου χειριστών ΔΕΗ Μεγαλόπολης), το μεσημέρι της Δευτέρας, από το Εργατικό Κέντρο είπε ότι αυτά τα γεγονότα «έχουν τραυματίσει ψυχικά τους εργαζόμενους» και τόνισε ότι αρκετά μηχανήματα είναι εκτός λειτουργίας.
Οι εργαζόμενοι τους ορυχείου είπε ότι «δηλώνουν πως θα δουλέψουν με αυταπάρνηση για την αντικατάσταση του». Έκανε λόγο για «τεράστια σπατάλη και κακοδιαχείριση», ενώ για το ορυχείο της Μαραθούσας ανέφερε ότι έχει ένα μικρό ρήγμα και έχει βγει «εκτός». Εξέφρασε την άποψη ότι μεθοδεύονται περισσότερες εργολαβίες και επισήμανε ότι δουλεύουν αυτή τη στιγμή οι 4 από τους 8 εκσκαφείς και ότι μετά την απαλλοτρίωση Τριπόταμου, θα δουλέψουν στους επόμενους μήνες και οι υπόλοιποι.
Τέλος, ανέφερε ότι υπάρχει πρόβλημα απόθεσης αγόνων.
Μετά, το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας Αριστείδης Μπρουμάς ο οποίος ότι «το ορυχείο Μεγαλόπολης δουλεύτηκε διαχρονικά άναρχα με ληστρική εκμετάλλευση κοιτάσματος, χωρίς σχεδία και μελέτες στο ποδάρι.
Έχουμε δύο θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα σε 13 μήνες, παρατηρείται αύξηση των ατυχημάτων, ξεπεράσαμε και τα ναυπηγεία στο Πέραμα, έχουμε πολλά ατυχήματα που δεν δηλώνονται, ενώ υπάρχει αύξηση εργολαβιών.»

 kalimera-arkadia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου