Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
 Η κατασκευή της νέας σύγχρονης λιγνιτικής μονάδας «Πτολεμαϊδα V», μετά την ωμή εμπλοκή συμφερόντων που επιδιώκουν να ακυρώσουν το έργο, θα είναι το βασικό θέμα για το οποίο έχουν ζητήσει να ενημερωθούν τα μέλη του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ κατά τη συνάντηση που θα έχουν αύριο στη 1μ.μ. με τον υφυπουργό Π.Ε.Κ.Α., αρμόδιο για θέματα Ενέργειας, Ασημάκη Παπαγεωργίου. Για τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, η νέα μονάδα αποτελεί κρίσιμη επένδυση όχι μόνο για τη ΔΕΗ και τον τομέα της Ενέργειας αλλά και για την Εθνική Οικονομία και το μέλλον της περιοχής.
Ακόμα, τα μέλη του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχουν ζητήσει να ενημερωθούν για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ καθώς και για το ζήτημα της ενσωματωμένης στη ΔΕΗ ασφαλιστικής περιουσίας των εργαζομένων.
Παράλληλα, θα επισημάνουν τα τεράστια σκάνδαλα που συνεχίζουν να εξελίσσονται σε βάρος της ΔΕΗ, το άδικο των αυξήσεων στα τιμολόγια του ρεύματος και τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζομένων και προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της επιχείρησης και κατ΄επέκταση στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Υ.Γ. Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με ιδιαίτερη ανησυχία περιμένει αύριο να ακούσει από τα πλέον αρμόδια χείλη, τη θέση της κυβέρνησης σχετικά με τις δόλιες μεθοδεύσεις επιχειρηματικών συμφερόντων που αποσκοπούν στην ακύρωση της κατασκευής της μονάδας «Πτολεμαϊδα V». Περιμένουμε ότι η κυβέρνηση θα προστατέψει το δημόσιο συμφέρον δρομολογώντας θετικές εξελίξεις τόσο για την ίδια τη ΔΕΗ όσο και για την πολύπαθη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας που πλήττεται βαρύτατα από την ανεργία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου