Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Τι συζητήθηκε στη Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου
Διεξοδική συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν αρκετές κατηγορίες εργαζόμενων στον Όμιλο ΔΕΗ έγινε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και αφού είχε προηγηθεί αναλυτική παρουσίαση και εισήγηση από το Προεδρείο καθώς και ενημέρωση από τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας.
Ειδικότερα, εξετάστηκε η κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την εκδηλωθείσα πρόθεση του Δ.Σ. της ΔΕΗ για καταγγελία συμβάσεων εργαζομένων «που έχουν συμπληρώσει προϋποθέσεις συνταξιοδότησης» αλλά και τις συζητήσεις που έγιναν πρόσφατα τόσο με τον αρμόδιο υπουργό όσο και με τη διοίκηση της εταιρίας. Το Προεδρείο ενημέρωσε για τις επαφές και τις προσπάθειες που
γίνονται στην κατεύθυνση βελτίωσης των όρων «αποχώρησης» των συναδέλφων αλλά και τις νομικές δυνατότητες που υπάρχουν και πρόκειται να αξιοποιηθούν.
Συζητήθηκε επίσης το ζήτημα της πρόσθετης υγειονομικής ασφάλισης του προσωπικού στη ΔΕΗ, ένα θέμα ιδιαίτερης βαρύτητας για τους εργαζομένους λόγω των συνθηκών αλλά και της επικινδυνότητας, που θα ολοκληρωθεί με την επεξεργασία και τελικά την υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης εργασίας.
Τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου απασχόλησε ακόμη η τροποποίηση του άρθρου 4 του Κ.Κ.Π. ΔΕΗ, η οποία θα ενταχθεί σε συλλογική σύμβαση ενώ εντός του επόμενου δεκαημέρου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τα Σωματεία – Μέλη της Ομοσπονδίας προκειμένου να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.
Συμφωνήθηκε επίσης, παρουσία και εκπροσώπων των νεοπροσληφθέντων συναδέλφων στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, η οργάνωση και η από κοινού διεκδίκηση ενός Κανονισμού Προσωπικού που θα δημιουργεί συνθήκες ισονομίας με τους άλλους εργαζομένους στον Όμιλο ΔΕΗ και παράλληλα θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ με τη νέα διοίκηση της θυγατρικής της ΔΕΗ. Σημειώνεται ότι οι 46 εργαζόμενοι της ΔΕΗ Ανανεώσιμες που εντάχθηκαν στην εταιρία μέσα στο 2016, είναι οι μοναδικοί στον Όμιλο ΔΕΗ που έχουν ατομικές συμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου