Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΧΡΕΟΚΟΠΕΙ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ



Εικόνα διάλυσης και πλήρης αποσύνθεσης επικρατεί στη ΔΕΗ και στις Θυγατρικές της (ΔΕΔΔΗΕ-ΑΔΜΗΕ), με τα προβλήματα να συσσωρεύονται και να μεγεθύνονται με ταχύτατο ρυθμό, με την ανοχή της κυβέρνησης και του διορισμένου χειροκροτητή της Πρόεδρου και Διευθύνων Σύμβουλου.
Η ΔΕΗ βουλιάζει από τα χρέη και τις ανεξόφλητες οφειλές, η δημοπρασίες ΝΟΜΕ καταστρέφουν την παραγωγή και την προμήθεια ενέργειας, ο καταναλωτής δεν εξυπηρετείται όπως θα έπρεπε και ο Πρόεδρος και Δ.Σ. του Ομίλου περί άλλον τυρβάζει.
Έχοντας ως παρακαταθήκη τη συνδικαλιστική του ιδιότητα στο παρελθόν και τις ιδεολογικές – κομματικές εμμονές του, συμπεριφέρεται με υπεροψία και βοναπαρτισμό ως αναφορά τον τρόπο διοίκησης της Επιχείρησης.
Αγνοώντας τους πάντες και τα πάντα λειτουργεί ως μονοκράτορας και θεωρεί τη ΔΕΗ ως φέουδό του και τις θυγατρικές της ως μαριονέτες του, καθώς  προσπαθεί με τα υποχείριά
του να βάζει αναχώματα στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Έχει συνευθύνη για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που προέκυψαν τελευταία στο ΔΕΔΔΗΕ και αδιαφορεί για την επίλυσή τους, εκτός κι αν έχει άλλα σχέδια για την τύχη της θυγατρικής (ξεπούλημα), γιατί διαφορετικά θα είχε συμβάλει στην επίλυσή τους, αλλά δεν το κάνει.
Με σταλινικές πρακτικές καρατομεί στελέχη της ΔΕΗ και στήνει προσωποπαγή –κομματικό μηχανισμό αδιαφορώντας για την τύχη του Ομίλου ΔΕΗ και των καταναλωτών που στενάζουν στα γκισέ της Επιχείρησης. 
Δεν έχει την ικανότητα να απεγκλωβιστεί από το αναχρονιστικό κομματικό παρελθόν του και λειτουργεί τη μια ως κομματικός Συνδικαλιστής, την άλλη ως  αφεντικό στο μαγαζί του και την άλλη ως σύγχρονος δυνάστης των εργαζομένων, από τις τάξεις των οποίων προέρχεται, αλλά δυστυχώς η εξουσία και η έπαρση προκαλούν αμνησία.
Συμπαραστάτες του οι πρόθυμοι Συνδικαλιστές που από επικριτές του έγιναν παρακατιανοί του και οι πάσης φύσεως αυλοκόλακές του που εκλιπαρούν την εύνοια του καταπονημένου και κατευθυνόμενου στρατηλάτη, μπας και τους δώσει λίγο άχυρο να ικανοποιήσουν τη βουλιμία τους.
Πρωταγωνιστεί στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ σε ποσοστό 100%, όπως τον κατηγόρησε ο πρώην υπουργός ενέργειας (κάτι παραπάνω θα ξέρει).
Προσπαθεί να επαναφέρει με χειρότερο τρόπο το σχέδιο ξεπουλήματος της «Μικρής ΔΕΗ»  και δηλώνει υπέρμαχος της απώλειας του 51% της ΔΕΗ από το κράτος.

Ας απαντήσει στους εργαζόμενους και σε όσους θέλουν το καλό της Επιχείρησης:
Πότε εργαζόταν για το συμφέρον τους: όταν πολέμαγε τα κοινοπρακτικά σχήματα, ως Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ή τώρα που τα υπογράφει με χειρότερους όρους, ως Διοικητής-Κομματάρχης;
Ως αριστερός εργατοπατέρας αγωνιζόταν για προσλήψεις, τώρα πρωταγωνιστεί στις απολύσεις εργαζομένων στη ΔΕΗ, ως γνήσιο φερέφωνο της Τρόικας και του σάπιου κομματικού κατεστημένου. Εκτός αν πιστεύει ότι η αριστερές απολύσεις είναι φιλεργατική πολιτική και αγωνίζεται με πάθος, αυτός και η κυβέρνησή του να απολύσει όσο το δυνατόν περισσότερους.
Έχει κατακρεουργήσει την  Επιχείρηση και υπονομεύσει το μέλλον του Ομίλου ΔΕΗ, χωρίς να ιδρώνει το αυτί κανενός, κυβέρνησης και εποπτεύων υπουργείο.
Το αποτελέσματα της μειωμένης ικανότητας του να διαχειρισθεί  τις εξελίξεις στο  ευρωπαϊκό ενεργειακό περιβάλλον, έχει επιφέρει επικίνδυνες και ολέθριες  καταστάσεις σε όλους (Κοινωνία- Επιχείρηση-Εργαζόμενοι-Πολιτεία).
Θα τον αφήσουμε να συμπαρασύρει στη δίνη τους εργαζόμενους και  ότι δεν του είναι αρεστό;
Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ/ΕΤΕ-ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου