Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Εγκρίθηκε ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ στη Γ.Σ. της ΔΕΗ

Προχωρά το σχέδιο ιδιοκτησιακού διαχωρισμού του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ καθώς εγκρίθηκε σήμερα από τη γενική συνέλευση η οποία πραγματοποιήθηκε τελικά στο κτίριο του υπουργείου Οικονομικών. Το πρωί, στελέχη της ΓΕΝΟΠ είχαν διακόψει τη συνεδρίαση ώστε να μη ληφθούν αποφάσεις.
Μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσει ο διεθνής διαγωνισμός για την πώληση ποσοστού 24%, όπως προσδιορίστηκε από τον εκπρόσωπο του Δημοσίου, των μετοχών του Διαχειριστή σε στρατηγικό επενδυτή, ενώ σε 25% προσδιορίστηκε το ποσοστό των μετοχών που θα μεταβιβαστεί στην ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, ιδιοκτησίας του Δημοσίου. Το 51% των μετοχών θα εισφερθεί σε εταιρεία συμμετοχών η οποία θα ανήκει..
κατά 51% στο Δημόσιο και στο τέλος της διαδικασίας θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο.
Σημειώνεται ότι η εισήγηση για τον ΑΔΜΗΕ εγκρίθηκε με πλειοψηφία 96%. Η γενική συνέλευση με πλειοψηφία 44,83% των μετόχων ενέκρινε την πρόταση του ΔΣ ως προς την επιλογή του ελεγκτή της εταιρίας για το 2016 παρά την αντίθετη άποψη του Δημοσίου την οποία υποστήριξαν το 44,1% των μετόχων. Υπέρ της πρότασης της ΔΕΗ, δηλαδή αντίθετα με την άποψη του Δημοσίου, ψήφισε το ΤΑΙΠΕΔ.
 Τέλος η συνέλευση ανέβαλε τη λήψη απόφασης για την τιμολόγηση της Αλουμίνιον της Ελλάδος.

www.energypresss.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου